Φωτογραφίες αγάπης και γράμματα από μεγάλους έρωτες που μετρούν πάνω από 50 χρόνια

Φωτογραφίες αγάπης και γράμματα από μεγάλους έρωτες που μετρούν πάνω από 50 χρόνια

Πολλοί είναι οι έρωτες που διαρκούν για πάντα, αλλά λίγοι είναι αυτοί που βλέπουν τα φως της δημοσιότητας.

Η φωτογράφος Lauren Fleishman που έχει την έδρα της στο Λονδίνο, βρήκε έμπνευση για το πιο πρόσφατο βιβλίο της με τίτλο «The Lovers» («Οι εραστές»), όταν βρήκε κρυμμένα ερωτικά γράμματα που είχε γράψει ο παππούς της στη γιαγιά της κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. «Τα γράμματα μου έδειξαν μία πλευρά του παππού μου που δεν ήξερα ότι είχε. Εκείνος, νέος άντρας, γεμάτος με τη χαρά του νιόπαντρου», είπε στην The Huffington Post.

H Fleishman ενθουσιάστηκε τόσο πολύ από το πάθος και τη δύναμη της αγάπης των παππούδων της και την αόρατη δύναμη που επέμενε για δεκαετίες. Πολλά από τα γράμματα περιείχαν τόσο έντονο συναίσθημα που αν και είχαν γραφτεί τόσο παλιά, έμοιαζαν αυθεντικά. «Σε ένα από τα γράμματα, ο παππούς μου έγραψε στην γιαγιά μου “Σε αγαπάω με όλη μου την καρδιά και θα συνεχίσω να σε αγαπάω για όλη μου τη ζωή”. Ως νέα γυναίκα, ήταν ένα συναίσθημα που μπορούσα να καταλάβω», είπε η Fleishman.

Τα γράμματα ενθάρρυναν την Fleishman να ψάξει και άλλες ιστορίες αγάπης, αναζητώντας και καταγράφοντας ιστορίες ζευγαριών που είναι πολλά χρόνια μαζί. Έτσι το βιβλίο «The Lovers», έχει ένα συνδυασμό από ιστορίες και εικόνες ζευγαριών που είναι μαζί για πάνω από 50 χρόνια, από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. «Νομίζω ότι οποιοσδήποτε που είναι σε μία σχέση για πάνω από 50 χρόνια έχει πολλά να προσφέρει όσον αφορά τις συμβουλές για τις σχέσεις. Ελπίζω η δουλειά μου να φέρει κοντά ανθρώπους σε βάθος χρόνου», αναφέρει η Fleishman.

Πάρτε μία μικρή γεύση από το βιβλίο.

Ο Yevgeniy και η Lyubov Kissin παντρεύτηκαν στις 29 Ιουνίου, 1941.

Yevgeniy: «Γνωριστήκαμε σε ένα πάρτι τον Ιανουάριο του 1938. Ένας φίλος μου με είχε καλέσει στο πάρτι και μου είπε ότι θα είχε πολλά όμορφα, νέα κορίτσια. Ένας άλλος δόκιμος με ψηλές μπότες την είχε προσεγγίσει, αλλά δεν της άρεσαν οι ψηλές μπότες και του είχε πει όχι. Ήμουν ο δεύτερος που την προσέγγισε. Είχα διαφορετική στολή, αλλά ακόμα δεν ξέρω αν ήταν η στολή μου ή το πρόσωπό μου που της έκαναν μεγαλύτερη εντύπωση.»

Ο Jake και η Mary Jacobs παντρεύτηκαν στις 28 Απριλίου, 1948.

Mary: «Ο Jake μου είπε: “Θα μπορέσω ποτέ να σε παντρευτώ;” και του είπα “Μπορεί να συμβεί, αλλά δεν είναι πιθανό”! Και ήταν αλήθεια. Δεν ήταν πολύ πιθανό να τον παντρευτώ και το ήξερε. Έτσι, γύρισε στο σπίτι του στο Τρινιντάντ και η μητέρα και ο πατέρας μου ανακουφίστηκαν. Αλλά συνέχιζε να μου γράφει γράμματα και να μου λέει: “Σκέφτομαι να γυρίσω πίσω στην Αγγλία”».

Ο Joseph και η Dorothy Bolotin παντρεύτηκαν στις 16 Ιουνίου, 1938.

Dorothy: «Δεν τα σκέφτομαι ποτέ ως χρόνια. Τα σκέφτομαι ως καλά χρόνια. Ο έρωτας και το πάθος δεν κρατούν για πάντα. Οπότε θα έλεγα ότι αγαπώ τις αλλαγές. Θα έλεγα ότι είμαστε ακόμα ερωτευμένοι. Αγαπάμε ακόμα ο ένας τον άλλον. Είναι ένας καταπληκτικός άντρας.»

Ο Gino και η Angie Terranova παντρεύτηκαν στις 27 Σεπτεμβρίου, 1947.

Angie: «Η αλήθεια είναι ότι δεν σκέφτεσαι τι θα γίνει όταν μεγαλώσεις. Αρχικά, μεγαλώνετε μαζί και όταν βλέπεις κάποιον συνέχεια, δεν παρατηρείς μεγάλες αλλαγές. Δεν παρατηρείς πράγματα όπως “έχεις μια μικρή ρυτίδα εδώ”, ώστε να δεις αν αύριο θα γίνει η ρυτίδα πιο βαριά. Όχι, αυτά απλά συμβαίνουν. Δεν δίνεις σημασία. Δηλαδή, δεν σκέφτομαι κάθε μέρα “ο άντρας μου είναι 83 χρονών και θα γίνει 84, παναγία μου παντρεύτηκα έναν γέρο!” Και εύχομαι να νιώθει κι εκείνος το ίδιο!»

Ο Yaakov και η Mariya Shapirshetyn παντρεύτηκαν στις 6 ιουλίου, 1949.

Yaakov: «Ποιο είναι το μυστικό της αγάπης; Το μυστικό πρέπει να μένει μυστικό και δεν αποκαλύπτω τα μυστικά μου».