Παραλήρημα Άνθιμου: Αλβανοί, Σλάβοι, Τούρκοι, Σκοπιανοί, ορέγονται τα ελληνικά εδάφη

Παραλήρημα Άνθιμου: Αλβανοί, Σλάβοι, Τούρκοι, Σκοπιανοί, ορέγονται τα ελληνικά εδάφη

«Επίθεση» εναντίον όσων, κατά τον ίδιο, επιβουλεύονται την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας, εξαπέλυσε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος, κατά το Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Καλαμαριά.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του seleo.gr, o Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, μεταξύ άλλων, είπε τα εξής: «Το χρέος μας είναι η χαρά των άλλων να είναι και δική μας χαρά. Πόσοι γύρω μας, όμως, δε λυπούνταν για την πρόοδο που είχαμε στην Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια; Εχουμε τη μεγάλη εσωτερική κρίση για να διασφαλίσουμε αυτά που δικαιούμαστε από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Η προσευχή μας είναι να πάνε όσο γίνεται καλύτερα η προσπάθεια που γίνεται και να χαρούν μαζί μας και οι Ευρωπαίοι. Αυτή την ώρα όχι δεν χαίρονται μερικοί αλλά ζητούν να βλάψουν την Ελλάδα. Εγώ θα τους αριθμήσω όπως θα το λέω κάθε Κυριακή. Πρώτα η Αλβανία που έχει ως στόχο να κάνει τη «Μεγάλη Αλβανία» εις βάρος της Ελλάδας. Στη Θράκη, αυτή την ώρα, επιχειρείται ένα ανοσιούργημα, Σλάβοι που προσπαθούν να πάρουν εδάφη από την Ελλάδα και συνεργάζονται με Μουσουλμάνους της Θράκης για να αμφισβητήσουν το μικρό κομμάτι εκείνο γης που έμεινε στην Ελλάδα μετά τον μεγάλο πόλεμο. Θέλουν να αυτονομήσουν τη Θράκη και να το κάνουν κρατίδιο όπως περίπου το Κοσσυφοπέδιο, αρκεί να φύγει από την Ελλάδα, να φύγει από τη μάνα της. Ο βλάσφημος Τούρκος υπουργός είπε για τον Ναό του Αγίου Δημητρίου πως είναι τζαμί των προγόνων του. Επειτα ζητούν τα νησιά μας. Εχουμε τους Σκοπιανούς που ορέγονται την Μακεδονία μας. Οι άλλοι για την Ηπειρο. Τι θα μείνει σε μας; Πρέπει να ξυπνήσουμε».

Παράλληλα, έκανε αναφορά και στις δηλώσεις του Νίκου Φίλη για το διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους λέγοντας: «Η σχέση του κράτους μας με την Ορθοδοξία είναι αιώνια και έρχεται ο νέος υπουργός και λέει να χωρίσουμε την Εκκλησία από το Κράτος. Οπου χωρισμός, εκεί και καταστροφή, εκεί θάνατος, εκεί στάχτη. Αν θέλουν να τα κάνουν έτσι, ας τα κάνουν. Υπάρχει και ο Θεός που θα φωτίσει και θα κατευθύνει τους ανθρώπους να μη γίνουν έτσι».

Δημοφιλή