Τα «κορίτσια που αντιστάθηκαν» στη σεξουαλική παρενόχληση δηλώνουν πως την επόμενη φορά απλά θα την υπομείνουν

Τα «κορίτσια που αντιστάθηκαν» στη σεξουαλική παρενόχληση δηλώνουν πως την επόμενη φορά απλά θα την υπομείνουν

Πριν έξι μήνες δύο αδελφές από την Ινδία κέντρισαν το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο, όταν δημοσιοποιήθηκε ένα βίντεο στο οποίο φαίνονταν να απωθούν τρεις άνδρες που φέρονται να προσπάθησαν να τις κακοποιήσουν σεξουαλικά. Ως τώρα δεν είναι γνωστό τι ακριβώς συνέβη εκείνο το βράδυ και το BBC ταξίδεψε πρόσφατα στην πόλη Rohtak για να διερευνήσει την υπόθεση.

Στις 28 Νοεμβρίου η 22χρονη Aarti και η 19χρονη Pooja επιβιβάστηκαν σε ένα κρατικό λεωφορείο για να επιστρέψουν σπίτι από το Πανεπιστήμιο στο οποίο φοιτούν. Στο βίντεο των 40 δευτερολέπτων η Pooja φαίνεται να χτυπά έναν άνδρα με μια ζώνη, ενώ οι άλλοι δύο άνδρες είναι κρυμμένοι πίσω από τον φίλο τους. Οι τρεις άνδρες συνελήφθησαν με τις κατηγορίες της σεξουαλικής παρενόχλησης, όμως αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση. Εκείνοι αρνούνται τις κατηγορίες που τους έχουν αποδοθεί.

Ο αρχηγός του αστυνομικού τμήματος της περιοχής, Shashank Anand, δήλωσε πως χρειάστηκε αρκετό χρόνο η εύρεση των μαρτύρων, καθώς το τμήμα οδικών μεταφορών δεν διαθέτει κατάλογο επιβατών.

«Όλοι αυτοί οι αυτόπτες μάρτυρες μας λένε την αλήθεια που κρύβεται πίσω από το βίντεο. Είπαν ότι δεν υπήρξε σεξουαλική παρενόχληση και ότι οι αδελφές ξεκίνησαν τον καβγά για μια θέση λεωφορείου», ισχυρίζεται ο δικηγόρος των ανδρών, Pradeep Malik.

Από την άλλη, η δικηγόρος των αδελφών, Attar Singh Pawar, υποστηρίζει πως οι δηλώσεις είναι ψεύτικες και πως οι ερευνητές δεν έχουν προσπαθήσει αρκετά να τις επιβεβαιώσουν.

«Τρεις γυναίκες που παρουσιάστηκαν ως μάρτυρες ήταν στο χωριό την ώρα που έγινε το περιστατικό, όμως όταν άλλοι χωρικοί πήγαν στο τμήμα για να καταθέσουν, δεν πήραν τις δηλώσεις τους», εξηγεί.

Σύμφωνα με το BBC, οι «οι γυναίκες που αντιστάθηκαν» έχουν αρχίσει να χάνουν την δύναμή τους. Η Pooja εξομολογήθηκε πως αν τις ξαναενοχλήσουν, εκείνη δεν θα αντισταθεί.

«Πάντα θα μας στοιχειώνουν τα δακρυσμένα πρόσωπα των γονιών μας. Άκουσαν άσχημες κατηγορίες για εμάς από την αστυνομία και δέχτηκαν πιέσεις να αποσύρουν την υπόθεση», αναφέρει.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως τα κορίτσια θεωρούνταν ηρωίδες, όμως τα πράγματα άλλαξαν όταν βγήκε στην δημοσιότητα ένα δεύτερο βίντεο στο οποίο χτυπούσαν έναν άλλο άνδρα. Η κυβέρνηση της Haryana, η οποία είχε ανακοινώσει ότι τα κορίτσια θα βραβεύονταν για το θάρρος τους, στην συνέχεια ακύρωσε την βράβευση, μειώνοντας την αξιοπιστία τους.

«Τώρα όλοι διερωτώνται ποιος είναι ο χαρακτήρας μας, λένε πως θέλουμε να προκαλέσουμε προβλήματα και ότι κάνουμε επιθέσεις για να κλέψουμε χρήματα. Το πραγματικό τους πρόβλημα είναι οι γυναίκες που υψώνουν την φωνή τους», είπε η Aarti.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των αδελφών, εκείνες, κατά την διάρκεια του τεστ αλήθειας στο οποίο υποβλήθηκαν, ρωτήθηκαν για πολύ προσωπικά ζητήματα που αφορούν το σεξουαλικό ιστορικό τους.

Οι δύο από τους κατηγορουμένους, ο Kuldeep και ο Deepak δηλώνουν πως είναι συνεχώς στρεσαρισμένοι, καθώς οι αρχές δεν έχουν λάβει ακόμα κάποια μέτρα. Αρνούνται την κατηγορία περί σεξουαλικής παρενόχλησης και φοβούνται ότι θα επηρεαστεί η επαγγελματική τους σταδιοδρομία, καθώς τους απαγορεύτηκε η δυνατότητα να δώσουν εξετάσεις για να μπουν στον στρατό.

«Το χωριό μας μας στηρίζει και αυτό είναι μια μεγάλη ανακούφιση. Αυτή την εποχή μόνο οι γυναικείες φωνές ακούγονται», αναφέρει ο Kuldeep.

Όσον αφορά τους συγχωριανούς των κοριτσιών, οι γνώμες διίστανται.

«Αν τα κορίτσια συνέχιζαν να χτυπούν αγόρια έτσι, όλα τα αγόρια θα ήταν νεκρά. Έπειτα τι θα έκαναν τα κορίτσια;», αναρωτιέται ένας ηλικιωμένος άνδρας.

«Δεν έχω δει το βίντεο αλλά άκουσα πως οι αδελφές χρησιμοποίησαν την δερμάτινη ζώνη σαν μαστίγιο. Αυτό είναι φανταστικό», είπε μια μεσήλικη γυναίκα.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως τα πειράγματα και η παρενόχληση των γυναικών θεωρούνται φυσιολογικά ως ένα βαθμό στην περιοχή.

«Γιατί αντέδρασαν; Τόσα κορίτσια χρησιμοποιούν λεωφορεία, δεν αρχίζουν να βαράνε αγόρια», δήλωσε μια γυναίκα.

Τέλος, οι συμφοιτήτριες των κοριτσιών τις βλέπουν ως ηρωίδες και μαρτυρούν πως δέχονται καθημερινά ενοχλήσεις. Αν ήξεραν ότι θα είχαν την στήριξη των γονιών τους, δεν θα φοβούνταν να αντιδράσουν.

Πηγή: BBC

Δημοφιλή