Μια μητέρα με καρκίνο του μαστού εξηγεί πώς το «Grey's Anatomy» της έσωσε τη ζωή

Μια μητέρα με καρκίνο του μαστού εξηγεί πώς το «Grey's Anatomy» της έσωσε τη ζωή
Facebook

Πριν από δύο χρόνιοα, η Sarit Fishbaine από το Ισραήλ επισκέφθηκε έναν ειδικό μαστολόγο για το καθιερωμένο της τσεκ απ. Ο γιατρός της είπε πως είχε «στήθος με εξογκώματα» αλλά τη διαβεβαίωσε πως «δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα».

«Ήμουν 34 χρονών, υγιής και θήλαζα το τρίτο μου παιδί. Τα όποια εξογκώματα, μου είπε ο γιατρός, οφείλονταν μάλλον στη συγκέντρωση του γάλακτος σε μια περιοχή του μαστού και το πρόβλημα θα εξαφανιζόταν μόλις σταματούσα το θηλασμό» είπε η Fishbaine στο Yahoo!News.

Πριν από 6 μήνες, όμως, και αφού είχε σταματήσει να θηλάζει, υπήρχε ακόμα ένας όγκος στο στήθος της που δεν έλεγε να φύγει. Η Fishbane τον αγνόησε, αρχικά, μέχρι που είδε ένα επεισόδιο της σειράς «Grey's Anatomy» και άρχισαν να της μπαίνουν υποψίες.

«Στο επεισόδιο, μια νεαρή μητέρα επισκέπτεται το Seattle Grace Hospital για μαστεκτομή, καθώς αυτό που νόμιζε πως ήταν συγκέντρωση γάλακτος στο στήθος της, ήταν τελικά καρκίνος. Δεν μπόρεσα να κοιμηθώ εκείνο το βράδυ -ένιωσα αυτή τη σκηνή σαν σημάδι κινδύνου» είπε η Fishbane.

Την αμέσως επόμενη ημέρα έκλεισε ραντεβού σε έναν άλλο μαστολόγο για να πάρει μια δεύτερη γνώμη. Αυτή τη φορά, ωστόσο, ο γιατρός την έστειλε για «επείγουσα μαστογραφία και βιοψία». Σύντομα, ανακάλυψε πως η Fishbaine είχε καρκίνο του μαστού και μάλιστα βρισκόταν στο 3ο στάδιο, έχοντας εξαπλωθεί στους λεμφαδένες της.

«Ξεκίνησα αμέσως 6μηνη χημειοθεραπεία και έπειτα χειρουργήθηκα, έκανα μαστεκτομή και μετά θεραπεία με ακτινοβολίες, οπότε μπορείς να πεις πως πήρα το πλήρες πακέτο» είπε η Fishbaine στο NBC News. «Λατρεύω το Grey's Anatomy και μου αρέσει να βλέπω τηλεόραση και πιστεύω πως είναι άγνωστες οι βουλές του Κυρίου και το ότι βλέπω αυτή τη σειρά ήταν μάλλον το σημάδι που χρειαζόμουν».

Η Fishbaine, η οποία ζει στο Kvutzat Yavne, ένα θρησκευτικό κιμπούτς στο Ισραήλ, είναι πλέον απαλλαγμένη από τον καρκίνο. Λέει πως κάνει επανορθωτικές χειρουργικές επεμβάσεις και προσπαθεί να «ξαναχτίσει» τη ζωή της.

Στις 16 Μαΐου, η δημιουργός, σκηνοθέτης και παραγωγός του Grey's Anatomy, έκανε γνωστή την ιστορία της Fishbaine μέσω του λογαριασμού της στο Facebook, γράφοντας «Nιώθω ταπεινότητα...» πάνω από την ανάρτηση.

Humbling...

Posted by Shonda Rhimes on Friday, May 15, 2015