Το μεγαλύτερο ξενοδοχείο στον κόσμο χτίζεται στην Μέκκα

Το μεγαλύτερο ξενοδοχείο στον κόσμο χτίζεται στην Μέκκα

12 πύργοι, 10.000 δωμάτια, 70 εστιατόρια, 4 ελικοδρόμια. Έτσι σχεδιάζεται το Abraj Kudai, το ξενοδοχειακό συγκρότημα που χτίζεται στην Μέκκα και φιλοδοξεί να γίνει το μεγαλύτερο ξενοδοχείο του κόσμου (βάσει αριθμού δωματίων). Το ξενοδοχείο θα ανοίξει το 2017 και κάποιοι λένε ότι θα μετατρέψει την Μέκκα σε Λας Βέγκας.

Σχεδιασμένο από την αρχιτεκτονική εταιρεία Dar Al-Handasah το έργο αναμένεται να στοιχίσει 3,5 δισ. δολάρια και η έκταση του θα είναι 1,4 εκατ. τ.μ.

Οι 12 πύργοι θα βρίσκονται πάνω από ένα 10όροφο βάθρο, όπου θα στεγάζεται μια στάση λεωφορείου, εμπορικό κέντρο, συνεδριακό κέντρο και αίθουσα χορού.

Υπάρχουν βέβαια και αντιδράσεις. Όπως λέει στον Guardian ο Irfan Al-Alawi, του Islamic Heritage Research Foundation, με δράση στην διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της ιερής πόλης «όλα παραμερίζονται για τα πολυτελή ξενοδοχεία, που καταστρέφουν την ιερότητα του χώρου και τις τιμές για τους προσκυνητές». «Αυτές είναι οι τελευταίες ημέρες της Μέκκα», συνεχίσει. «Οι προσκυνητές υποτίθεται ότι πρέπει να έχουν λιτή ζωή αλλά γίνεται κάτι σαν το Λας Βέγκας, που οι περισσότεροι δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά».

Δημοφιλή