Διέρρευσαν προσωπικά δεδομένα από διάσημη ιστοσελίδα γνωριμιών

Διέρρευσαν προσωπικά δεδομένα από διάσημη ιστοσελίδα γνωριμιών

Ευαίσθητες πληροφορίες εκατομμυρίων χρηστών της ιστοσελίδας ενηλίκων Adult Friend Finder ήρθαν στη δημοσιότητα μετά από επίθεση χάκερ.

Στη διαδικτυακή πλατφόρμα είναι μέλη περισσότεροι από 63 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Η εν λόγω σελίδα προορίζεται για ανθρώπους που ψάχνουν περιστασιακό σεξ και έχει μια συνδρομητική βάση.

Σύμφωνα με το βρετανικό Channel 4 News, τα άτομα που επηρεάζονται από τη διαρροή φθάνουν 3.900.000. Διέρρευσαν διευθύνσεις email, διευθύνσεις, ονόματα, ημερομηνίες γέννησης, ταχυδρομικοί κώδικες, σεξουαλικές προτιμήσεις, φύλο, και οι IPs των υπολογιστών των χρηστών. Όλα τα δεδομένα υπάρχουν online διά μέσω του ανώνυμου δικτύου Tor.

Αυτή τη στιγμή, οι πληροφορίες της βάσης δεδομένων της ιστοσελίδας υπάρχουν ακόμα online όπως επιβεβαιώθηκε από τον ερευνητή ασφάλειας Troy Hunt. Mε ένα tweet δήλωσε ότι τα δεδομένα περιέχουν 3.867.997 μοναδικές διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, και ότι κάποιες από αυτές ανήκουν σε λογαριασμούς που έχουν διαγραφεί.

Σε δήλωση της η εταιρία FriendFinder Networks Inc, αναφέρει: "Δεσμευόμαστε να λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα που απαιτούνται για την προστασία των πελατών μας, εφόσον έχουν πληγεί".

Δημοφιλή