Το παιδί της βαλίτσας θα βρει τους γονείς του

Το παιδί της βαλίτσας θα βρει τους γονείς του
AFP

Προσωρινή άδεια παραμονής ενός έτους θα λάβει από τις ισπανικές αρχές ο οκτάχρονος Adou Ouattara από την Ακτή Ελεφαντοστού που ταξίδεψε στην Ευρώπη κρυμμένος σε μια βαλίτσα.

Το παιδί, πέρασε από το Μαρόκο στον ισπανικό θύλακα της Ceuta με κίνδυνο της ζωής του μέσα σε βαλίτσα 19χρονης γυναίκας.

Όταν η αστυνομία άνοιξε τη βαλίτσα, οι άνδρες της αντίκρισαν το παιδί σε τραγική κατάσταση, ανέφερε άνδρας της Πολιτοφυλακής της Ισπανίας στο Γαλλικό Πρακτορείο. Η 19χρονη δεν είναι συγγενής του αγοριού, αλλά έλαβε χρήματα από τον πατέρα του Adou για να μεταφέρει τη βαλίτσα.

Μιλώντας στο Γαλλικό πρακτορείο ο δικηγόρος της οικογένειας, Juan Isidro Fernandez Diaz ανέφερε "Δεν είναι εγκληματίας, ο ίδιος υπήρξε πάντα ένας καλός πατέρας" προσθέτοντας ότι "πατέρας υπήρξε θύμα της μαφίας".

"Ένας ανθρωπιστικός σκοπός δεν δικαιολογεί την παραβίαση του νόμου. Πόσο μάλλον το να θέτεις σε κίνδυνο τη ζωή ενός παιδιού. Πρέπει να το τονίσουμε αυτό γιατί αν δεν το κάνουμε, ενθαρρύνουμε και άλλες παρόμοιες παραβατικές πράξεις", δήλωσε ο Ισπανός υπουργός Εσωτερικών Jorge Fernández Díaz.

Δημοφιλή