Terrabook: Μια τουριστική Wikipedia για την Ελλάδα. Δείτε όλες τις επιλογές και σχεδιάστε τις διακοπές σας με λίγα κλικ

Terrabook: Μια τουριστική Wikipedia για την Ελλάδα. Δείτε όλες τις επιλογές και σχεδιάστε τις διακοπές σας με λίγα κλικ
Terrabook

«Θέλαμε να μαζέψουμε τα πάντα μέσα σε μία σελίδα για να μπορούμε να δώσουμε με απλό, γνήσιο τρόπο ό,τι υπάρχει στην Ιθάκη - να μπορούμε να πούμε στον χρήστη μπες εκεί και θα βρεις όλη την πληροφορία. Τόσο απλά ξεκίνησε» λέει για το Terrabook – μια πραγματική «Wikipedia» για τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα - ο ιδρυτής και γενικός διευθυντής του, Γιάννης Μαρτάτος.

Με το Διαδίκτυο να έχει διεισδύσει παντού και τις φορητές συσκευές να είναι διαθέσιμες σε τεράστια μερίδα του πληθυσμού, είναι πολλοί αυτοί που πλέον σχεδιάζουν τις διακοπές τους μόνοι τους. Ωστόσο, ακόμα και στην εποχή της κυριαρχίας του Ίντερνετ, αυτό προϋποθέτει μια μακρά, χρονοβόρα αναζήτηση, η οποία πολύ συχνά δρα περιοριστικά για τον χρήστη, ο οποίος μπορεί να «χάσει» κάποιες χρήσιμες πληροφορίες μέσα στον κυκεώνα των μηχανών αναζήτησης, των ξεχωριστών ιστοσελίδων κτλ. Και εδώ έγκειται η καινοτομία του «Βιβλίου της Γης»: το Terrabook – που γεννήθηκε ως ιδέα το 2011, με βάση την Ιθάκη, από όπου είναι και η καταγωγή του κ. Μαρτάτου, και υλοποιήθηκε το 2012- συγκεντρώνει στις σελίδες του το σύνολο των πληροφοριών για τους τουριστικούς προορισμούς, δίνοντας στον χρήστη τη δυνατότητα να ξεκινήσει από το πού θέλει να πάει, και από εκεί και πέρα να δει τι είδους δυνατότητες και επιλογές του παρέχει η συγκεκριμένη περιοχή.

Το Terrabook, όπως τονίζει ο κ. Μαρτάτος, διαθέτει τον τρομερό αριθμό των 14.000 σελίδων περιεχομένου- το οποίο είναι στο σύνολό του πρωτογενές, από την πιο πολυσύχναστη παραλία μέχρι το πιο απόμερο και γραφικό λιμάνι που μπορεί να παρουσιάζει τουριστικό ενδιαφέρον και από το πλέον πολυτελές ξενοδοχείο ως ενοικιαζόμενα δωμάτια για πιο περιορισμένες οικονομικές δυνατότητα- «δεν υπάρχει ούτε ένα κείμενο που είναι copy-paste», τονίζει με έμφαση ο κ. Μαρτάτος. Ο σκοπός, όπως υπογραμμίζει, η κεντρική ιδέα, είναι η κάθε περιοχή να παρουσιάζεται στο σύνολό της, σε μια πραγματική τουριστική πλατφόρμα- «εγκυκλοπαίδεια», μια τουριστική «Wikipedia» η οποία έχει ως στόχο να «φέρει τον τουρίστα στην περιοχή και να τον κρατήσει εκεί, καθώς θα του δείξει ότι αυτό που θέλει, το έχει».

«Θέλαμε να δώσουμε στον χρήστη τα πάντα σε μια σελίδα με πρωτογενές περιεχόμενο, το οποίο θα είναι έγκυρο και τσεκαρισμένο και προωθώντας παράλληλα τον προορισμό, έτσι ώστε να πείσουμε τους συνεργαζόμενους επιχειρηματίες, που περιλαμβάνονται στις σελίδες μας, ότι δεν υπάρχει ανταγωνισμός, αλλά απλά ανάγκη να πείσουμε τον πελάτη να ταξιδέψει», προσθέτει. «Θέλουμε να μπορεί να δει ο χρήστης πού μαζεύεται το πλήθος των ενδιαφερόντων του, και πάνω σε αυτή τη βάση να αναζητήσει και τις επιχειρήσεις από τις οποίες μπορεί να εξυπηρετηθεί, ανάλογα με το οικονομικό του κριτήριο. Τόσο απλά. Τίποτα λιγότερο, τίποτα παραπάνω. Θέλαμε τα πάντα σε μία σελίδα».

Η μαγική ατμόσφαιρα, το έντονο στοιχείο της ιστορίας και της ελληνικής αρχαιότητας, οι ερημικές παραλίες και η νεολαία π...

Posted by Terrabook on Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015

Πρακτικά μιλώντας, το βασικό πλεονέκτημα του Terrabook είναι ότι αποτελεί τον μοναδικό διαδικτυακό προορισμό στον οποίο θα χρειαστεί να πάει ο επίδοξος τουρίστας/ ταξιδιώτης για να σχεδιάσει τις διακοπές του στις περιοχές που καλύπτονται από αυτό. Πέρα από την Ιθάκη, η ομάδα του Terrabook και οι συνεργάτες της έχουν χαρτογραφήσει την Κεφαλονιά, τα Χανιά, τον Έβρο, (Αλεξανδρούπολη- Ορεστιάδα), τη Σαμοθράκη, τον νομό Μεσσηνίας (Μάνη- Καλαμάτα), τη Σύρο, τον νομό Βοιωτίας (Αράχωβα), την Αργολίδα, τη Λήμνο, το Ρέθυμνο, την Κέρκυρα, τη Σίφνο και τον νομό Φωκίδας (Δελφοί), ενώ στα σχέδια βρίσκονται ακόμα περισσότεροι προορισμοί. Η πλοήγηση του χρήστη γίνεται μέσω ενός διαδραστικού χάρτη, μέσω του οποίου ο επισκέπτης μπορεί πολύ εύκολα να έρθει σε επαφή με την πληροφορία που αναζητά.

Ο όγκος της πληροφορίας, όπως τονίζει ο κ. Μαρτάτος, είναι τόσο μεγάλος, που το Terrabook μπορεί να χρησιμοποιηθεί, πέρα από τον χρήστη ο οποίος θέλει να σχεδιάσει τις διακοπές του και τον επιχειρηματία ο οποίος θέλει να βάλει στις σελίδες του την επιχείρησή του, και ως μέσο ψυχαγωγίας- ακριβώς όπως μπορεί να περάσει ευχάριστα κάποιος την ώρα του στη Wikipedia, μεταπηδώντας από το ένα λήμμα στο άλλο και μαθαίνοντας ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

Επισκεφτείτε την αρχαία αγορά του Άργους, το κέντρο του εμπορικού κόσμου της αρχαιότητας, με ένα κλικ στο terrrabook.com!#Greece #Argolis #terrabook

Posted by Terrabook on Σάββατο, 23 Μαΐου 2015

«Χαρτογραφήσαμε σημείο- σημείο, μιλήσαμε με ανθρώπους, κάναμε έρευνα εγκυκλοπαιδική, έρευνα διαδικτυακή, έρευνα επιτόπια, έρευνα ανάλογα με τον τομέα -δηλαδή για παράδειγμα όταν υπάρχει πολιτιστική ένωση που ασχολείται με την ομηρική Ιθάκη που έχουν καταγράψει πληροφορίες, αξιοθέατα και όλα τα συναφή, τους έχουμε βρει και έχουμε μιλήσει μαζί τους. Όλα τα κείμενα είναι γραμμένα έτσι ώστε να είναι φιλικά προς τον χρήστη, περιγράφοντας τα πάντα για την περιοχή, αλλά και να δίνουν παράλληλα ένα ερέθισμα στον χρήστη ώστε να ταξιδέψει εκεί. Καταγράφαμε τα πάντα, τα ανεβάζαμε, δημιουργούσαμε μια ιστοσελίδα για κάθε παραλία- στην ουσία πρόκειται για μια πλατφόρμα ανάδειξης οποιουδήποτε στοιχείου, έτσι ώστε να φαίνεται ότι ένα μέρος μπορεί να καλύψει όλα τα γούστα. Καινοτομούμε σε απλά πράγματα» επισημαίνει ο κ. Μαρτάτος, συμπληρώνοντας ότι το ίδιο ισχύει και για το εξαιρετικά πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Απόδειξη για την ποιότητα του περιεχομένου που περιλαμβάνεται στο Terrabook αποτελούν τα ίδια τα σχόλια των χρηστών του: «Μας έρχεται ένα email και είναι ένας μαθητής από τον Έβρο, που λέει ότι τους έχουν βάλει μια εργασία, να παράξουν κάποια πράγματα για την περιοχή τους. Και μας λέει, “σας παρακαλώ πολύ, μπορείτε να στείλε επίσημο mail στη Wikipedia γιατί πρέπει να στείλετε εσείς για να δημιουργήσουμε λήμμα; Και το στείλαμε. Μετά δημιουργήσαμε αντίστοιχο και στην Κεφαλονιά, και υπάρχουν σίγουρα και άλλες εκατοντάδες τέτοιες περιπτώσεις. Η δουλειά είναι ατελείωτη».

Και ο κ. Μαρτάτος συνεχίζει: «Όταν καταγράψαμε τα πάντα, το επόμενο που έπρεπε να κάνουμε για να έχουμε τα πάντα σε μια σελίδα ήταν να βάλουμε τις επιχειρήσεις. Και για να βάλουμε τις επιχειρήσεις έπρεπε να βρούμε έναν τρόπο να μπει αυτός που είναι πιο οικονομικά αδύναμος. Γιατί εμείς θέλαμε τα πάντα». Προβάλλονται όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία (επιχειρήσεις) στον κάθε προορισμό για την ολοκληρωμένη παρουσίαση του τόπου. Η κάθε επιχείρηση συμβάλλοντας οικονομικά με μικρή συνδρομή δημιουργεί το προφίλ της, τοποθετεί το σημείο της πάνω στον χάρτη και έχει τη δυνατότητα να προβληθεί στον ιστότοπο. «Με αυτό τον τρόπο η κάθε επιχείρηση συμμετέχει στη συνολική προσπάθεια ανάδειξης του τόπου, έχοντας ανταποδοτικά οφέλη» σημειώνει, προσθέτοντας ότι στόχος δεν είναι ο ανταγωνισμός μεταξύ των επιχειρήσεων που συμμετέχουν στο Terrabook, αλλά η συμβολή όλων για την επίτευξη του τελικού στόχου, που είναι η ανάδειξη της περιοχής» σημειώνει.

Δείτε τις 10 κορυφαίες παραλίες των Χανίων μέσα από τις σελίδες του terrabook.com!#Greece #Chania #terrabook

Posted by Terrabook on Τρίτη, 19 Μαΐου 2015

Το Terrabook απευθύνεται, τονίζει ο κ. Μαρτάτος, πολύ απλά στους πάντες, ανεξαρτήτως οικονομικής δυνατότητας και προσωπικών προτιμήσεων: Εάν μια περιοχή διαθέτει αυτά τα οποία μπορούν να καλύψουν τον τουρίστα, τότε αυτός μπορεί να τα βρει σε αυτό. Η ιστοσελίδα είναι μεταφρασμένη του ιστότοπου σε πέντε γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Γερμανικά, και Ρωσικά) και θα ακολουθήσουν και άλλες. Επίσης, το Terrabook έχει μεγάλη παρουσία στα social media, επενδύοντας στην άμεση επικοινωνία με το κοινό σε Pinterest, Google+, Facebook, Twitter.

Δημοφιλή