6 μαγευτικοί ταξιδιωτικοί προορισμοί

6 μαγευτικοί ταξιδιωτικοί προορισμοί
Arrived just in time for the clouds to break and the sun to break on the face of Machu Pichu.
Arrived just in time for the clouds to break and the sun to break on the face of Machu Pichu.
YoTuT/Flickr

Εδώ μπορείτε να βρείτε 6 μαγευτικούς προορισμούς για το προσεχές καλοκαίρι. Ενώ στο «I want to go here» στο Findery μπορείτε να δημιουργήσετε εσείς τους δικούς σας χάρτες.

1. Μαλδίβες

Οι Μαλδίβες είναι ένας τροπικός παράδεισος που αποτελείται από 26 κοραλλιογενείς ατόλες, οι οποίες δημιουργούνται από εκατοντάδες νησιά. Χρειάζεται βέβαια καράβι για να φτάσετε στα περισσότερα από αυτά, ενώ είναι γνωστό ότι τα νερά είναι πεντακάθαρα, οι καταδύσεις από τις καλύτερες στον κόσμο και μπορείτε να γευτείτε τον τροπικό παράδεισο με κάθε τρόπο που μπορείτε να φανταστείτε.

2. Περού

Και ποιος δεν έχει ονειρευτεί ότι βρίσκεται στο Matchu Picchu; Όποιος το επισκέπτεται αναφέρει πως είναι υπέροχο και ασύγκριτου μεγέθους. Το μυστικιστικό παρελθόν του προσθέτει γοητεία, ενώ ακόμη και μια εκδρομή στη γύρω περιοχή είναι μια έξοχη ιδέα όπως και η πόλη του Ollantaytambo, που αποτελεί το σημείο εκκίνησης για το Inca Trail στο Matchu Picchu. Το Περού, φυσικά, είναι κάτι πολύ περισσότερο από ότι οι αρχαιολογικοί χώροι, ενώ το αβοκάντο φημίζεται ότι είναι από τα καλύτερα στον κόσμο.

3. Σρι Λάνκα

Το μέρος αυτό σας προκαλεί να το ξαναεπισκεπτείτε. Μπορείτε να απολαύσετε τη φύση, να πάτε για σαφάρι με ελέφαντα, να μάθετε περισσότερα για την αποικιακή εποχή της Galle και να επισκεπτείτε τις φυτείες τσαγιού. Κατόπιν όλων των περιπετειών και των εκδρομών στη φύση έχετε τη δυνατότητα να χαλαρώσετε σε ένα θέρετρο όπως το Maalu Maalu.

4. Μαρόκο

Το Μαρόκο είναι ακόμα μια χώρα, η οποία θα πρέπει να είναι στη λίστα με τα μέρη που πρέπει να επισκεπτείτε τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σας. Δίνει τη δυνατότητα για κάμπινγκ πολυτελείας στην έρημο Σαχάρα και είναι μια πραγματικά συναρπαστική περιπέτεια.

Οι περισσότεροι, έχουν στο μυαλό τους ότι στο Μαρόκο όλα είναι καλυμμένα με άμμο και υπάρχουν παντού καμήλες, αλλά οι μαροκινές ακτές είναι ένα δείγμα αληθινής ομορφιάς. Για παράδειγμα, το Taghazout, που βρίσκεται μεταξύ του Agadir και της Essaouria στις ακτές του Ατλαντικού και είναι μια απλή λαϊκή κοινότητα, όπου οι επισκέπτες μπορούν πραγματικά να χαλαρώσουν. Πραγματική αντίθεση μετά από μια επίσκεψη στους αμμόλοφους της Σαχάρα.

5. Ηνωμένο Βασίλειο

Όταν κάποιος σκέφτεται το Ηνωμένο Βασίλειο, του έρχονται στο μυαλό αγγλικοί κήποι, κάστρα και η απόλαυση του απογεύματος παρέα με ένα τσάι. Επισκεπτείτε το London Eye, το Νotting Hill και πάρτε ένα δίπατο λεωφορείο για να δείτε όλα τα αξιοθέατα του Λονδίνου. Πηγαίνετε προς τις ακτές και επισκεπτείτε μικρά χωριά όπως το Mevagissey στην Κορνουάλη, δοκιμάστε fish and chips σε μικρές pub και φορέστε γαλότσες στο μεγαλύτερο μέρος του ταξιδιού.

6. Ιρλανδία

Μπορείτε να διασχίσετε ολόκληρη την ακτογραμμή των 1500 μιλίων με αυτοκίνητο ή ποδήλατο για τους πιο αθλητικούς τύπους. Τα κάστρα κατά μήκος του δρόμου κλέβουν την παράσταση. Επίσης μη χάσετε την ευκαιρία να δείτε το μεσαιωνικό κάστρο της Ιρλανδίας Dunluce στην κορυφή απότομων βράχων με θέα στον Ατλαντικό Ωκεανό.

(Το άρθρο έχει μεταφραστεί την αμερικάνικη από HuffPost)

Δημοφιλή