Οι δύτες - ναρκαλιευτές που ρισκάρουν την ζωή τους στα απύθμενα ύδατα της Καμπότζης

Οι δύτες - ναρκαλιευτές που ρισκάρουν την ζωή τους στα απύθμενα ύδατα της Καμπότζης

Μια μικρή ομάδα ατόμων από την Καμπότζη, μερικοί εκ των οποίων έμαθαν πρόσφατα να κολυμπούν, βουτούν στα νερά της χώρας για να ανασύρουν τις νάρκες που βρίσκονται στο βυθό. Ο φωτογράφο Charles Fox έχει ετοιμάσει μια σειρά φωτογραφιών που αιχμαλωτίζουν τους δύτες που καθαρίζουν τις θάλασσες από τους εκρηκτικούς μηχανισμούς που δεν έχουν εκραγεί.

Δεκαετίες συγκρούσεων έχουν μετατρέψει την χώρα σε ένα απέραντο ναρκοπέδιο και τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλές προσπάθειες να καθαριστεί ο τόπος από αυτή την απειλή. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια το Κέντρο Δράσης για τις Νάρκες στην Καμπότζη, καθώς και το Ανθρωπιστικό Ίδρυμα Golden West έχουν δημιουργήσει την πρώτη εθνική διασωστική ομάδα δυτών που έχουν στόχο τον καθαρισμό των βυθών από τις νάρκες.

«Οι περισσότεροι δεν ήξεραν να κολυμπούν στην αρχή και κανένας από αυτούς δεν είχε κάνει προηγουμένως καταδύσεις», δήλωσε ο φωτογράφος Charles Fox στην έκδοση The World Post της Huffington Post, συμπληρώνοντας ότι αν κάποιος εκρηκτικός μηχανισμός ενεργοποιηθεί μέσα στην θάλασσα, τότε οι πιθανότητες επιβίωσης των δυτών είναι μηδαμινές. Την προηγούμενη εβδομάδα η ομάδα αυτή κατάφερε να ανασύρει μια βόμβα σχεδόν 500 κιλών που είχε ξεμείνει από τον πόλεμο του Βιετνάμ.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως στον Fox παραχωρήθηκε χώρος στην Γκαλερί Brunei στο Λονδίνο για να εκθέσει τις φωτογραφίες του τον Ιούλιο και αυτό το διάστημα συγκεντρώνει χρήματα μέσω μιας διαδικτυακής καμπάνιας για να εκτυπώσει τις φωτογραφίες για την συγκεκριμένη έκθεση, καθώς και για μια εκδήλωση που θα λάβει χώρα στην Phnom Penh.

Cambodia's UXO Salvage Divers

Δημοφιλή