Μάθημα ανθρωπιάς από ομογενή επιχειρηματία στις ΗΠΑ

Μάθημα ανθρωπιάς από ομογενή επιχειρηματία στις ΗΠΑ

Είναι σύνηθες πλέον η Ελλάδα της κρίσης να απασχολεί τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Ωστόσο αν και η εικόνα του Έλληνα έχει πληγεί και όλα δείχνουν ότι δημιουργείται ένα νέο στερεότυπο, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που με απλές πράξεις επαναπροσδιορίζουν τα πάντα.

Μια τέτοια περίπτωση είναι αυτή της Ελένης Φωτιάδου στη Virginia Beach (Βιρτζίνια Μπιτς) των ΗΠΑ που βρίσκεται στην πολιτεία της Βιρτζίνια.

Η κ. Φωτιάδου ιδιοκτήτρια του εστιατορίου «Ζορμπάς» έγινε το πρόσωπο της ημέρας με τον τρόπο που αντιμετώπισε την περίπτωση ενός άστεγου άνδρα που έψαχνε φαγητό μέσα στα σκουπίδια.

Ο άνδρας αυτός έγινε αντιληπτός την ώρα που έψαχνε για φαγητό από μια υπάλληλο ενός καταστήματος που γειτνίαζε με το «Ζορμπάς». Η γυναίκα προσπάθησε να του προσφέρει κάτι να φάει και ο άγνωστος απομακρύνθηκε γρήγορα από το σημείο χωρίς να δεχθεί την προσφορά.

Ωστόσο το περιστατικό αυτό καταγράφτηκε από τις κάμερες ασφαλείας του εστιατορίου και η κ. Φωτιάδου ένιωσε συγκλονισμένη.

Για το λόγο αυτό τοποθέτησε ένα σημείωμα κοντά στους σκουπιδοτενεκέδες προτρέποντας όσους έχουν ανάγκη για φαγητό και δεν έχουν χρήματα να μη διστάσουν να πάνε στο εστιατόριο και να ζητήσουν.

Η κ. Φωτιάδου μιλώντας στο wtkr.com, στον τηλεοπτικό σταθμό News Channel 3, με σπασμένη φωνή δηλώνει: «Δεν ήθελα να δω κανέναν σε αυτή την κατάσταση...Κανείς δεν επιτρέπεται το 2015 να πέφτει για ύπνο και να λιμοκτονεί».

Δημοφιλή