Βαρουφάκης: Οι θεσμοί δεν ενδιαφέρονται για τους ανθρώπους - Άγριος καυγάς με τον Κασιδιάρη

Βαρουφάκης: Οι θεσμοί δεν ενδιαφέρονται για τους ανθρώπους - Πρέπει να είναι η τελευταία διαπραγμάτευση μαζί τους
Menelaos Myrillas / SOOC

Οι θεσμοί δεν ενδιαφέρονται για τους ανθρώπους και πρέπει να είναι η τελευταία διαπραγμάτευση μαζί τους, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης αναφερόμενος στο θέμα του ΦΠΑ των νησιών κατά τη συζήτηση σχετικής ερώτησης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κρεμαστινού.

«Στις διαπραγματεύσεις έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια απολύτως ανάλγητη στάση σε ό,τι αφορά τις ανάγκες των νησιών μας» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε: «Στις διαπραγματεύσεις που γίνονται και σήμερα, το τονίζω σήμερα, έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια απολύτως ανάλγητη στάση στις ανάγκες των νησιών μας. Η πίεση είναι ασφυκτική σε όλα τα επίπεδα. Τις προτάσεις μας τις καταθέτουμε σε όλα τα επίπεδα, και εγώ και ο πρωθυπουργός, και στο Brussels group και στους θεσμούς. Τα επιχειρήματά μας είναι αδιάσειστα και αυτό το παραδέχονται και άλλοι ομόλογοί μου από άλλες χώρες. Όμως βλέπουμε ότι αυτά τα σημαντικά επιχειρήματα τα προσπερνούν οι θεσμοί. Όχι οι εταίροι μας, αλλά οι θεσμοί. Γι' αυτό έχει σημασία να είναι η τελευταία διαπραγμάτευση απέναντι στη μνημονιακή αναλγησία» επισήμανε ο κ. Βαρουφάκης.

«Δέσμευση στο διηνεκές δεν μπορεί να υπάρξει»

ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε επίσης: «Είχα διατυπώσει μια κατηγορηματική δέσμευση, την οποία τίμησα παρά την ασφυκτική πίεση που δεχόμαστε, να μην υπάρξει καμία αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά κατά την τουριστική περίοδο και μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου. Δέσμευση στο διηνεκές δεν μπορεί να υπάρξει από κανέναν».

Άγριος καυγάς με τον Κασιδιάρη

Παράλληλα, δηλώσεις του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, ότι οι αγώνες του κατά του μνημονίου τον οδήγησαν στη φυλακή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργού Οικονομικών.

«Δεν ήσασταν στη φυλακή κ. Κασιδιάρη λόγω της αντίστασης σας στο μνημόνιο αλλά για τις εγκληματικές σας πράξεις. Δεν σας κλείσαμε εμείς στη φυλακή αλλά η ελληνική δικαιοσύνη για τις εγκληματικές σας ενέργειες», του απάντησε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης, αρνούμενος να συνεχίσει άλλο την συζήτηση με τον κ. Κασιδιάρη σχετικά με το ελληνικό χρέος, που ήταν η επίκαιρη ερώτηση του.

«Δεν έχω τίποτα απολύτως άλλο να πω» δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης και κάθισε στο έδρανο του, όταν ο προεδρεύων του Σώματος Γιώργος Λαμπρούλης τον ρώτησε αν έχει κάτι άλλο να προσθέσει.

Δημοφιλή