Από που εμπνεύσθηκε ο Ίαν Φλέμινγκ το πιο σέξι κορίτσι του Τζέιμς Μποντ – Η πραγματική ιστορία της Πούσι Γκαλόρ

Από που εμπνεύσθηκε ο Ίαν Φλέμινγκ το πιο σέξι κορίτσι του Τζέιμς Μποντ – Η πραγματική ιστορία της Πούσι Γκαλόρ
youtube

Δεν υπήρξε πιο όμορφο και πιο σέξι κορίτσι του Τζέιμς Μποντ, τα τελευταία 50 χρόνια από την Αγγλίδα Χόνορ Μπλάκμαν που ενσάρκωσε την Pussy Galore (Πούσι Γκαλόρ) δίπλα Σον Κόνερι στην ταινία «Goldfinger» («Χρυσοδάκτυλος» 1964). Ο χαρακτήρας ήταν τόσο δυνατός που επανέρχεται σε νέο μυθιστόρημα τον Σεπτέμβριο. Ωστόσο λίγοι γνωρίζουν πως ο Ίαν Φλέμινγκ, ο δημιουργός του θρυλικού πράκτορα 007 εμπνεύσθηκε το χαρακτήρα της Pussy Gallore από μια πραγματική πράκτορα που έδρασε στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και ονομαζόταν Pussy Deakin.

Όπως και η κινηματογραφική Pussy, η πραγματική ήταν όμορφη, γενναία και εφευρετική. Παντρεύτηκε έναν Βρετανό καθηγητή της Οξφόρδης και μυστικό πράκτορα.

Όπως γράφει η Daily Mail, η Pussy Deakin, γεννήθηκε στο Βουκουρέστι στις 7 Αυγούστου 1916 και το πραγματικό της όνομα ήταν Livia Stela Nasta κόρη γνωστού διακεκριμένου δημοσιογράφου της Ρουμανίας την εποχή εκείνη.

Στο ξέσπασμα του πολέμου, το 1939, ήταν 23 ετών και εργαζόταν ως γραμματέας σε κυβερνητική υπηρεσία. Τον πρώτο χρόνο η Ρουμανία παρέμεινε ουδέτερη όμως στη συνέχεια συμμάχησε με τις δυνάμεις του άξονα και η Pussy Deakin, πολέμια του φασισμού όπως και ο πατέρας της, εγκατέλειψε τη χώρα και κατάφερε να φτάσει στην Αθήνα στις 29 Μαρτίου του 1941.

Στη χώρα μας κατάφερε να έρθει σε επαφή με τους Βρετανούς και ο επόμενος σταθμός της περιπέτειάς της είναι η Αίγυπτος.

Αρχικά εργάστηκε ως γραμματέας της RAF της βρετανικής αεροπορίας και ειδικότερα στο τμήμα αεροφωτογραφιών, ωστόσο η δουλειά δεν καλύπτει το αντιφασιστικό της μένος, θέλει να κάνει περισσότερα.

Οι γνωριμίες που ήδη έχει κάνει την οδηγούν σε μια ομάδα ειδικών επιχειρήσεων (Special Operations Executive – SOE) που είχε συσταθεί με εντολή του Winston Churchill.

Στόχος της ομάδας η συγκρότηση και η καθοδήγηση αντιστασιακών οργανώσεων στις χώρες που βρίσκονταν κάτω από την μπότα του κατακτητή.

Η γοητεία της τής ανοίγει πόρτες, γνωρίζει κόσμο, αποδέχεται προσκλήσεις. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που σηκώνεται από κάποιο τραπέζι για να στείλει ένα κωδικοποιημένο μήνυμα με σημαντικές πληροφορίες.

Παράλληλα γράφει άρθρα στα οποία καλεί τους εργάτες στη χώρα της να είναι όσο πιο αντιπαραγωγικοί γίνεται. Εν τω μεταξύ το 1942 με βρετανικό διαβατήριο και το όνομα Olga Prohazka ταξιδεύει στην Παλαιστίνη, στη Συρία, στην Ινδία, στη Νότιο Αφρική και στη Βρετανία.

H Pussy εκτός από την περιπέτεια βρήκε και τον έρωτα στο πρόσωπο ενός καθηγητή της Οξφόρδης του Bill Deakin, τον οποίο παντρεύτηκε και πήρε το επίθετό του.

Ο Bill ήταν μέλος της SOE και ανέλαβε μια ριψοκίνδυνη αποστολή. Με αλεξίπτωτο έπεσε στη Γιουγκοσλαβία προκειμένου να έρθει σε επαφή με την αντίσταση εκεί και συγκεκριμένα έναν αντάρτη τον Τίτο μετέπειτα πρόεδρο της χώρας. Έπειτα από πολλές περιπέτειες κατάφερε να διαφύγει από τη Γιουγκοσλαβία και να φτάσει στην Αίγυπτο όπου και γνώρισε τη γυναίκα του.

Ο πόλεμος τελείωσε και το ζευγάρι επέστρεψε στη Βρετανία, ο Churchill είναι οικογενειακός τους φίλος. Ο κύκλος τους αποτελείται από μέλη της υψηλής κοινωνίας της Βρετανίας. Η Λαίδη, πλέον, Deakin, γνωρίζεται σε ένα δείπνο με την Ann Fleming σύζυγό του συγγραφέα. Μια νέα φιλία ξεκινάει και ένας χαρακτήρας γεννιέται στα βιβλία του Fleming που εξακολουθεί να εμπνέει.

Δημοφιλή