Ισχυρότατος σεισμός πρωτοφανούς μεγέθους στην Ιαπωνία

Ισχυρότατος σεισμός στην Ιαπωνία - Πληροφορίες για 7,8 Ρίχτερ
Google Maps

Ισχυρότατος σεισμός σημειώθηκε στην Ιαπωνία το Σάββατο το μεσημέρι. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 7,8 Ρίχτερ ενώ το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters κάνει λόγο για σεισμό μεγέθους 8,5 Ρίχτερ.

Το κέντρο προειδοποίησης για τσουνάμι του Ειρηνικού Ωκεανού έκανε λόγο για σεισμική δόνηση μεγέθους 8,5 βαθμών, ενώ το αμερικανικό γεωδυναμικό ινστιτούτο (USGS) για σεισμό μεγέθους 7,8 βαθμών.

Το πρακτορείο ειδήσεων AFP μεταδίδει ότι τα κτίρια στo Tόκιο ταρακουνήθηκαν για περίπου ένα λεπτό από την σφοδρότητα του σεισμού.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν σοβαρές αναφορές για ζημιές, ενώ δεν έχει εκδοθεί προειδοποιητικό δελτίο για τσουνάμι.

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία TEPCO, η διαχειρίστρια εταιρεία του πυρηνικού εργοστασίου στη Φουκουσίμα, μέχρι στιγμής ότι δεν έχει παρατηρηθεί οποιοδήποτε πρόβλημα. Προς το παρόν οι πτήσεις από το Ναρίτα στο Τόκιο φέρονται να εκτελούνται κανονικά, ενώ λόγω διακοπής ρεύματος δεν εκτελούνται τα δρομολόγια στη σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει το Τόκιο με την Οσάκα.

Επιπλέον, ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,4 βαθμών έλαβε χώρα και το πρωί της Κυριακής (τοπική ώρα) στα ανοικτά των Νησιών Ίζου της Ιαπωνίας, ανέφερε το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ. Σημειώθηκε 398 χλμ. νοτιοανατολικά των Νησιών Ίζου είχε εστιακό βάθος 13,4 χιλιομέτρων.

*Η είδηση θα ανανεώνεται αυτόματα

Δημοφιλή