Pure Juice Bar: Δύο νέοι επιχειρηματίες σερβίρουν υπερτροφές και ελληνικά φρούτα στο κέντρο της Αθήνας

Pure Juice Bar: Δύο νέοι επιχειρηματίες σερβίρουν υπερτροφές και ελληνικά φρούτα στο κέντρο της Αθήνας
Ο Θάνος Μονδάνος και ο Δημήτρης Λαδάς
PURE JUICE BAR
Ο Θάνος Μονδάνος και ο Δημήτρης Λαδάς

Ζούσαν και οι δύο για χρόνια στο εξωτερικό, αλλά, ο Θάνος Μονδάνος και ο Δημήτρης Λαδάς, ήθελαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα και να δημιουργήσουν κάτι δικό τους και ιδιαίτερο που δεν υπήρχε στην χώρα μας. Ο Θάνος και ο Δημήτρης, συμμαθητές και φίλοι, θέλουν να αξιοποιήσουν τα ελληνικά προϊόντα και κερνούν καθημερινά στο «Pure Juice Bar», στο κέντρο της Αθήνας, ωμοφαγικά σνακ, smoothies και χυμούς με φρέσκα φρούτα και υπερτροφές.

Πώς αποφασίσατε να ανοίξετε ένα τέτοιο μαγαζί;

Πρωταρχικός μας στόχος είναι η βελτίωση των διατροφικών συνηθειών του κοινού που έρχεται σε επαφή μαζί μας, προσφέροντάς τροφές με υψηλή θρεπτική αξία και ποικιλία γεύσεων. Ζώντας και οι δύο για χρόνια στο εξωτερικό σε Λονδίνο και Μόντρεαλ αντίστοιχα, παρατηρήσαμε την τάση στις κοινωνίες αυτές για υγιεινά σνακ, ωμοφαγικές τροφές πλούσιες σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που δίνουν ενέργεια για να μπορέσει κάποιος να ανταποκριθεί στους απαιτητικούς ρυθμούς της κάθε ημέρας. Ο καλύτερος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι μέσω της κατανάλωσης των φρούτων και λαχανικών σε ωμή μορφή, ώστε να μην χάσουν μέρος των βιταμινών τους. Αυτό έχει γίνει κατανοητό σε πολλές χώρες του εξωτερικό όπου πλέον σε καθημερινή βάση ο κόσμος έχει συμπεριλάβει στις καθημερινές του συνήθειες φρούτα και λαχανικά. Οι Άγγλοι, για παράδειγμα, τα τελευταία χρόνια μιλάνε όλο και περισσότερο για τα πλεονεκτήματα που δίνει στον οργανισμό το «7-a-day», κατανάλωση δηλαδή 7 φρούτων ή λαχανικών δηλαδή μέσα στην μέρα. Γι’ αυτό και τα juice bars στο εξωτερικό είναι πολύ δημοφιλή από τους καταναλωτές. Κάτι αντίστοιχο λοιπόν αποφασίσαμε να φέρουμε και εμείς στην Αθήνα, ανοίγοντας το πρώτο μας juice bar στο κέντρο της Αθήνας στο Κολωνάκι, ελπίζοντας ότι θα συνεισφέρουμε και εμείς με τον τρόπο μας στην ισορρόπηση των διατροφικών συνηθειών των κατοίκων, των εργαζομένων, των φοιτητών και τουριστών στην περιοχή της Αθήνας.

Τι μπορεί να βρει κανείς στο Pure Juice Bar;

Υπέροχους, χορταστικούς συνδυασμούς χυμών με υπερτροφές οι οποίες δεν επηρεάζουν την γεύση παρά μόνο τις ευεργετικές ιδιότητές τους έχει να λάβει κάποιος μέσω των χυμών. Την επιλογή να φτιάξει ο επισκέπτης οποιαδήποτε συνδυασμό θέλει με τα διαθέσιμα φρούτα και λαχανικά μας. Υγιεινά και φρέσκα wrap από πολύσπορες πίτες με λιναρόσπορο, chia puddings, acai bowls, ωμοφαγικά energy bars,kale chips, φρουτοσαλάτες, καταπληκτικό homemade ice tea χωρίς γλυκαντικές ουσίες και φυσικά μοναδικό, βιολογικό 100% Arabica καφέ.

Σε τι διαφέρει από ένα άλλο Juice Bar; Τι διαφορετικό φέρνετε στην αγορά;

Βασίσαμε το Pure Juice Bar σε τρεις βασικούς για εμάς άξονες. Τα φρέσκα προϊόντα με καθημερινές παραλαβές των πρώτων υλών μας, τις προτάσεις με τις αυθεντικές συνταγές μας στα smoothie με υπερτροφές, που το καθένα είναι προσεκτικά σχεδιασμένο να προσφέρει διαφορετικές ιδιότητες και παράλληλα να καλύπτει γευστικά ακόμα και τον πιο απαιτητικό πελάτη. Ζώντας στο εξωτερικό για χρόνια και ερχόμενοι σε επαφή με της καθημερινές συνήθειες ατόμων από διαφορετικές προελεύσεις, διαπιστώσαμε πόσο διαδεδομένοι είναι η κατανάλωση των χυμών στην διατροφή τους. Για παράδειγμα, η Νέα Υόρκη διαθέτει περισσότερα από 100 Juice Bars τα τελευταία χρόνια. Η αντίστοιχη έρευνα που κάναμε στο Λονδίνο έδειξε λίγο πάνω από 20 με την τάση να είναι συνεχώς αυξητική. Παρ' όλ' αυτά, στην ελληνική αγορά προς το παρόν αντίστοιχο μαγαζί με τις προδιαγραφές του εξωτερικού δεν δραστηριοποιείται, ώστε να υπάρξει οποιαδήποτε σύγκριση. Το brand σκοπεύουμε να το αναπτύξουμε από την αρχή, να χτίσουμε, δηλαδή, κάτι νέο από την αρχή παρά να φέρουμε κάποιον ήδη υπάρχον από το εξωτερικό. Ο λόγος είναι επειδή θα θέλαμε να προσθέσουμε στοιχεία ξεχωριστά που θα φέρουν πιο κοντά μας τον Έλληνα καταναλωτή. Επιθυμία μας επίσης είναι να εκμεταλλευτούμε πρώτες ύλες μοναδικές στη χώρα μας. Πιστεύουμε πως σαν αφετηρία τα juice bar του εξωτερικού η ποικιλία των προσφερόμενων προϊόντων θα μπορούσε να αναπτυχθεί και να συμπεριλάβει περισσότερες προτάσεις. Το περιβαλλοντολογικό κομμάτι στην επιχείρηση μας αποτελεί βασικό κορμό και άξονα συσπείρωσης των καταναλωτών μας μια βασική καινοτομία η οποία δεν συμπεριλαμβάνεται στις αντίστοιχες επιχειρήσεις που βρίσκονται στο εξωτερικό.

Πιστεύετε ότι οι Έλληνες έχουν αρχίσει να αλλάζουν τον τρόπο ζωής τους και να κάνουν πιο υγιεινές επιλογές;

Ένα μαγαζί σαν το δικό μας αποτελεί μια νέα πρόταση για τα Ελληνικά δεδομένα όμως πιστεύουμε ότι σε στοχευμένες αγορές το καταναλωτικό κοινό είναι έτοιμο να αγκαλιάσει ένα τέτοιο μαγαζί διότι εκτιμάμε ότι θα ταίριαζε στις συνήθειες και τρόπο ζωής τους. Θεωρούμε πως έχουν σε ένα αρκετά μεγάλο βαθμό και ειδικά τα τελευταία χρόνια η στροφή προς τις υγιεινές επιλογές έχει γίνει, κυρίως από τον νεότερο κόσμο και από ανθρώπους με εμπειρίες από το εξωτερικό όπου ο τρόπος ζωής είναι πολύ περισσότερο προσανατολισμένος σε τέτοιες συνήθειες και είναι γνωστό ότι η υγιεινή διατροφή δεν παραπέμπει σε στερήσεις ή γευστικές εκπτώσεις κάθε άλλο μάλιστα. Είμαι αισιόδοξος ότι αυτή η τάση θα συνεχίσει να εξαπλώνεται στο επόμενο διάστημα και θα συνεχίσει να κερδίζει φανατικούς οπαδούς.

Ως νέοι επιχειρηματίες, ποια νομίζετε ότι είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που καλείται κανείς να αντιμετωπίσει στην Ελλάδα όταν κάνει ένα τέτοιο εγχείρημα;

Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να δώσουμε στον κόσμο να καταλάβει ότι τα smoothies με υπερτροφές και φρούτα δεν είναι απλά κάτι γευστικά απολαυστικό αλλά οι θρεπτικές ουσίες και βιταμίνες των χυμών είναι ευεργετικές για τον οργανισμό και θα μπορούσαν να λειτούργησαν και σαν μια χορταστική, εναλλακτική επιλογή για κάθε στιγμή της ημέρας. Πέρα από αυτό μια γραφειοκρατική δυσκολία που ήρθαμε αντιμέτωποι είναι ότι δεν υπάρχει στην Ελλάδα κατηγορία και συγκεκριμένη διαδικασία έκδοσης σχετικής άδειας με βάση τις συγκεκριμένες προδιαγραφές και απαιτήσεις ενός juice bar.

Ποιο από τα smoothie σας θα προτείνατε να δοκιμάσει οπωσδήποτε κάποιος;

Προτείνουμε το Tropical Paradise με blueberries, φράουλες, γάλα καρύδας (ή Αμυγδάλου), μέλι, τριμμένη καρύδα, σπόρους Chia, σκόνη από αποξηραμένα Acai berries.

Pure Juice Bar

Σίνα 21, Αθήνα