32 φορές που η τέχνη εκθείασε την τριχοφυΐα του γυναικείου σώματος

32 φορές που η τέχνη εκθείασε την τριχοφυΐα του γυναικείου σώματος

«Κάποτε πίστευα πως ήμουν το πιο παράξενο άτομο στον κόσμο», είχε πει η Frida Kahlo, «έπειτα όπως σκέφτηκα πως υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι στον κόσμο που θα πρέπει να υπάρχει κάποιος ακριβώς σαν εμένα, που νιώθει παράξενος και με ατέλειες, ακριβώς όπως εγώ. Την φαντασιωνόμουν και φανταζόμουν πως πρέπει να είναι κάπου εκεί έξω και να σκέφτεται εμένα με τον ίδιο τρόπο. Λοιπόν, ελπίζω πως αν είσαι εκεί έξω και το διαβάζεις αυτό και τα γνωρίζεις αυτά, ναι, είναι αλήθεια πως είμαι εδώ και είμαι εξίσου παράξενη με εσένα».

Δεν είναι εύκολο να είσαι γυναίκα, ειδικά σε μια κουλτούρα που είναι συχνά δύσκολο να βρεις ένα γυναικείο πρότυπο με το οποίο μπορείς να ταυτιστείς. Κάποιον τόσο παράξενο, άγριο και όμορφο όπως εσύ -χωρίς επεξεργασία. Για καλή μας τύχη, ωστόσο, εκεί που τα editorial μόδας αποτυγχάνουν, έρχεται η ιστορία της τέχνης για να σώσει την κατάσταση.

Οι 32 ακόλουθες κυρίες αποτελούν μερικούς από τους πιο εμβληματικούς και ιστορικούς χαρακτήρες στο χώρο της τέχνης, καθώς τόλμησαν να επιδείξουν την τριχοφυΐα του σώματός τους. Από τους «θάμνους» στις μασχάλες, μέχρι τα φρύδια και τα μουστάκια, τα ακόλουθα στυλ που υιοθέτησαν αυτές οι γυναίκες αποδεικνύουν πως λίγα πράγματα είναι πιο όμορφα από τη φυσική ομορφιά, συνοδευόμενη από μια γερή δόση τσαγανού.

Body hair

Το κείμενο αυτό έχει μεταφραστεί από την αμερικάνικη έκδοση της Huffington Post

Δημοφιλή