Αίσιο τέλος για την ομηρία γυναίκας στο πλοίο Κρήτη 2. Βίντεο με τις στιγμές αγωνίας της 39χρονης

Αίσιο τέλος για την ομηρία γυναίκας στο πλοίο Κρήτη 2. Βίντεο με τις στιγμές αγωνίας της 39χρονης

Τραγικές ώρες έζησε τα ξημερώματα της Τρίτης, 39χρονη γυναίκα, επιβάτιδα του πλοίου «Κρήτη ΙΙ», όταν ένας 27χρονος που βρισκόταν στο κεντρικό σαλόνι του πλοίου, υπό αδιευκρίνιστη αιτία, έσπασε ένα ποτήρι και άρπαξε την άτυχη γυναίκα ως όμηρο, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των υπολοίπων επιβατών.

'Αμεσα το πλήρωμα του πλοίου επενέβη προκειμένου να απομακρύνει τους υπόλοιπους επιβάτες καθώς ο 27χρονος ήταν επιθετικός, ενώ ο πλοίαρχος του πλοίου ενημέρωσε άμεσα τον θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας.

Στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 614 επιβάτες και μέχρι τον κατάπλου του στο λιμάνι του Πειραιά, προερχόμενο από το Ηράκλειο, η άτυχη γυναίκα που βρισκόταν υπό ομηρεία και ο 27χρονος δράστης ήταν υπό την επιτήρηση του πληρώματος.

Aπό το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής ζητήθηκε η συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας με την κλήση ειδικού διαπραγματευτή, όπως άλλωστε προβλέπεται από τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και δύο εξ αυτών βρίσκονταν σε συνεχή επικοινωνία με τον πλοίαρχο του πλοίου δίνοντάς του οδηγίες για τον χειρισμό της υπόθεσης, ενώ παρευρίσκονταν και στον κατάπλου του πλοίου.

Με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι του Πειραιά, κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του λιμενικού σε μία απόλυτα συντονισμένη επιχείρηση και με γνώμονα την ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματος του πλοίου επιβιβάστηκε επί του "KΡHTH II" και προέβη στη σύλληψη του 27χρονου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συλληφθείς κατά τη μεταγωγή του στην Ασφάλεια του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, όπου κρατείται και ανακρίνεται, έλεγε ότι τον κυνηγούσαν να τον συλλάβουν, ενώ ήταν ψυχικά διαταραγμένος.

Η γυναίκα που ήταν ελαφρά τραυματισμένη διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο των Αθηνών για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Θοδωρής Δρίτσας είχε διαρκή ενημέρωση για την εξέλιξη του συμβάντος και μετά την επιτυχή έκβαση της επιχείρησης, εξέφρασε την ικανοποίησή του, δίνοντας θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες σε αυτήν.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή