Βρετανία: Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά σε ατύχημα σε πάρκο αναψυχής

Βρετανία: Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά σε ατύχημα σε πάρκο αναψυχής

Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά, σε ένα ατύχημα που συνέβη σε πάρκο αναψυχής του Στάτφορντσαιρ στη Βρετανία, όταν συγκρούστηκαν δύο βαγόνια σε τρενάκι roller-coaster.

Συνολικά, στο τρένο τη στιγμή του ατυχήματος υπήρχαν 16 άτομα, με δύο ζευγάρια να τραυματίζονται σοβαρά και να παραμένουν για αρκετές ώρες στο έδαφος, τραυματισμένοι και καλώντας για βοήθεια, ύστερα από τη σύγκρουση των βαγονιών, μέχρι να καταφτάσει η βοήθεια εν τέλει.

Έχουν υποστεί ιδιαίτερα σοβαρούς τραυματισμούς στα πόδια τους, ενώ ο δημσιογράφος Danny Slim που βρέθηκε στην περιγραφή περιγράφει την εικόνα που αντίκρισε ως εξής: «Άνθρωποι που είχαν χάσει τις αισθήσεις τους. Αίμα παντού. Ήταν σοκαριστικό».

Άλλοι μάρτυρες κάνουν λόγο για μια «πολύ ισχυρή σύγκρουση». «Όταν το δεύτερο βαγόνι συγκρούστηκε πάνω στο πρώτο, οι επιβάτες ούρλιαζαν και φώναζαν», σημειώνει ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο Ben Richardson.

Συνολικά, χρειάστηκαν περισσότερες από πέντε ώρες για να απεγκλωβιστούν και οι υπόλοιποι 12 αναβάτες του τρένου, που πάντως, σύμφωνα με την αστυνομία, δεν έχουν παρά ελαφρά τραύματα. «Μπορούν να περπατήσουν», ήταν το χαρακτηριστικό, επίσημο σχόλιο.

Στην επιχείρηση απεγκλωβισμού και διάσωσης των 16 ανθρώπων, που παρέμεναν σε ύψος περίπου 7 μέτρων και με κλίση 45 μοιρών, συμμετείχαν τέσσερα οδικά και τέσσερα ιπτάμενα ασθενοφόρα, και πολλά ακόμη οχήματα, με εκπρόσωπο της εταιρίας να βεβαιώνει πως πρόκειται να πραγματοποιηθεί πλήρης έρευνα, προκειμένου να διευκρινιστούν τα αίτια του ατυχήματος.

Η συγκεκριμένη διαδρομή είναι η νεότερη που προσφέρεται στο συγκεκριμένο στο λούνα παρκ. Εγκαινιάστηκε το Μάιο του 2013 και, όπως σημειώνεται στην επίσημη ιστοσελίδα της επιχείρησης, πρόκειται για την πρώτη στον κόσμο με 14 κυκλικές περιστροφές, συνολικά.

Τα τρενάκια μπορούν να φτάσουν ταχύτητες που αγγίζουν έως και τα 85 χλμ. την ώρα.

Υπάρχουν καταγγελίες ορισμένων ανθρώπων που είχαν επισκεφθεί το πάρκο αναψυχής την ίδια ημέρα, οι οποίοι υποστηρίζουν πως είχαν αντιμετωπίσει προβλήματα κατά τη χρήση του συγκεκριμένου τρένου, λίγες μόνο ώρες πριν το ατύχημα.

Δημοφιλή