Ποιοι πυροβόλησαν αστυνομικούς στη Νέα Ιωνία – Πάνοπλοι διαρρήκτες χτυπούν ΑΤΜ

Ποιοι πυροβόλησαν αστυνομικούς στη Νέα Ιωνία – Πάνοπλοι διαρρήκτες χτυπούν ΑΤΜ
Eurokinissi

Αντιμέτωπη με μία πάνοπλη συμμορία, η οποία «χτυπά» ΑΤΜ σε Αθήνα και περιφέρεια και δεν διστάζει να πυροβολεί όποιον την καταδιώκει, είναι η ΕΛ.ΑΣ.

Πρόκειται για τους διαρρήκτες που πυροβόλησαν χθες τα ξημερώματα εναντίον αστυνομικών στη Νέα Ιωνία. Τα μέλη της σπείρας, που έχουν εμφανιστεί τουλάχιστον δύο φορές τον τελευταίο μήνα σε Πικέρμι και Λούτσα, με έναν από τους δράστες να κρατά πολεμικό καλάσνικοφ, φαίνεται να εντοπίστηκαν χθες τα ξημερώματα στη λεωφόρο Ηρακλείου.

Οι τρεις δράστες είχαν διαρρήξει την πλαϊνή είσοδο υποκαταστήματος της Alpha Bank και επιχειρούσαν με τροχό να παραβιάσουν τα δύο ΑΤΜ της τράπεζας.

Στις 04:20 το πλήρωμα περιπολικού του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Ιωνίας, εντόπισε τους δράστες, οι οποίοι τράπηκαν σε φυγή, με έναν από αυτούς να πυροβολεί μία φορά στον αέρα για εκφοβισμό, εγκαταλείποντας την προσπάθεια και σύνεργα της διάρρηξης.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., πρόκειται για μέλη της σπείρας, που στις 2 Μαίου με τον ίδιο τρόπο μπήκαν σε υποκατάστημα της ίδιας τράπεζας στη Λ. Μαραθώνος 23 στο Πικέρμι, αποσπώντας περίπου 200.000 ευρώ από τα ΑΤΜ, ενώ στις 16 Μαίου έκαναν το ίδιο στη Λ. Αρτέμιδος στη Λούτσα, αρπάζοντας 110.000 ευρώ από τα αυτόματα μηχανήματα συναλλαγών.

Μιάμιση ώρα νωρίτερα ενδεχομένως οι ίδιοι δράστες, μαζί με δύο ακόμη συνεργούς τους, που φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα και είχαν δύο πολεμικά καλάσνικοφ, παραβίασαν την πλαϊνή πόρτα τράπεζας Πειραιώς και προσπάθησαν να διαρρήξουν τα ΑΤΜ, δεν τα κατάφεραν και τράπηκαν σε φυγή με ένα κλεμμένο αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές το ίδιο όχημα εντοπίστηκε και στην Ν. Ιωνία, και λίγο αργότερα εγκαταλελλειμένο κοντά στη Χαλκίδα.

Δημοφιλή