40 φωτογραφίες για τα 40 χρόνια της Αντζελίνα Τζολί

40 φωτογραφίες για τα 40 χρόνια της Αντζελίνα Τζολί

Ηθοποιός,σεναριογράφος,παραγωγός, πρέσβης καλής θέλησης των Η.Π.Α στην Καμπότζης, ειδική απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, μητέρα. Ο λόγος για την Αντζελίνα Τζολί που σήμερα γίνεται 40 ετών.

Μικροπράγματα για την εορτάζουσα:

Ο πατέρας της Αντζελίνα είναι από τη Γερμανία και τη Σλοβακία ενώ η μητέρα της είναι από Ολλανδία αλλά από μετανάστες στη Γερμανία γονείς.

Παντρεύτηκε τον πρώτο (1996-1999) της άντρα Τζόνυ Λι Μίλλερ φορώντας μαύρο δερμάτινο παντελόνι και άσπρη μπλούζα στην οποία είχε γράψει το όνομα του με το αίμα της.

Έχει πάρα πολλά τατουάζ. Ένα από αυτά είναι οι συντεταγμένες της τοποθεσίας όπου γεννήθηκε το κάθε της παιδί.

Η πρώτη της κορή με τον Μπραντ Πιτ, Σάιλοχ, γεννήθηκε στην Ναμίμπια. Η κυβέρνηση της Ναμίμπια της έχει προσφέρει την υπηκόοτητα.

Έχει υιοθετήσει ένα αγόρι από την Καμπότζη, ένα κορίτσι από την Αιθιοπία και ένα αγόρι από Βιετνάμ.

Στις 16 Φεβρουαρίου του 2013, στην ηλικία των 37, η Τζολί υποβλήθηκε σε προληπτική και μαστεκτομή όταν έμαθε ότι είχε κίνδυνο 87% να αναπτύξει καρκίνο του μαστού που οφείλεται σε ένα ελαττωματικό γονίδιο από τη μητέρα της, η οποία μάλιστα πέθανε από αυτό το 2007 σε ηλικία 56 ετών.

Η Τζολί είναι φιλάνθρωπος και το έχει αποδείξει από διάφορες περιοδείες με οργανισμούς σε Σουδάν, Αφγανιστάν, Ιράκ, Συρία, Ιορδανία, Λίβανο κ.α. Μάλιστα το 2001 δώρισε στους Αφγανούς πρόσφυγες του Πακιστάν, 1.000.000 δολάρια.

Lookin' to Get Out το 1982

40 χρόνια Angelina Jolie