Η ετοιμοθάνατη Χανάν Πετρίδη προτιμά να εκπληρώσει τις επιθυμίες της από το να κάνει μεταμόσχευση

Η ετοιμοθάνατη Χανάν Πετρίδη προτιμά να εκπληρώσει τις επιθυμίες της από το να κάνει μεταμόσχευση
Facebook

Η 22χρονη Χανάν Πετρίδη, η οποία πάσχει από κυστική ίνωση, αποφάσισε να απορρίψει το ενδεχόμενο μεταμόσχευσης καρδιάς και πνευμόνων, προκειμένου να έχει την ευκαιρία και τον χρόνο που της απομένει για να εκπληρώσει τις επιθυμίες που περιλαμβάνει η «bucket list» της.

Η 22χρονη βρίσκεται στο επίκεντρο δημοσιεύματος της βρετανικής Mirror λόγω της απόφασής της να βγει από τη λίστα των υποψηφίων για μεταμοσχεύσεις, αφού «ζύγισε» τα οφέλη και τους κινδύνους που συνεπάγεται η εγχείρηση.

Οι γιατροί της είπαν ότι υπήρχε περίπτωση να πεθάνει στο χειρουργικό τραπέζι, ή τα νέα της όργανα να απορριφθούν μετά από μόλις έξι μήνες. Ως εκ τούτου, η Χανάν, που εκτιμάται ότι έχει μπροστά της έναν χρόνο ζωής, αποφάσισε ότι προτιμά να αξιοποιήσει όσο το δυνατόν καλύτερα τον χρόνο που της απομένει. Οι δικοί της, αν και στην αρχή αντέδρασαν, τώρα υποστηρίζουν την απόφασή της. Η ίδια έχει πει ότι γνωρίζει τι σημαίνει η απόφασή της, αλλά θέλει να χαρεί τον χρόνο που της απομένει αντί να περιμένει για κάτι που μπορεί να μην έρθει ποτέ. «Κανείς δεν θα μπορούσε να πει με σιγουριά ότι η μεταμόσχευση θα επιτύχει, και δεν θα ήμουν σε θέση να κάνω τίποτα στη bucket list μου εξαιτίας κινδύνου μόλυνσης».

Η ίδια ανέβασε στο Ίντερνετ την bucket list της, προκειμένου να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα χρήματα για να την εκπληρώσει. Αντί για τις 1.000 λίρες που ζητούσε, συγκεντρώθηκαν 2.685.

Δημοφιλή