Στρατούλης: «Επαίσχυντο, απάνθρωπο, ταπεινωτικό το πακέτο των δανειστών» - Κωνσταντοπούλου: «Δικαιώνεται η Επιτροπή Αλήθειας»

Στρατούλης: «Επαίσχυντο, απάνθρωπο, ταπεινωτικό το πακέτο των δανειστών» - Κωνσταντοπούλου: «Δικαιώνεται η Επιτροπή Αλήθειας»
Eurokinissi

«Επαίσχυντο, απάνθρωπο και ταπεινωτικό για τον ελληνικό λαό», χαρακτήρισε το πακέτο που προτείνουν οι δανειστές, ο αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης, μιλώντας σε δημοσιογράφους το μεσημέρι της Παρασκευής.

«Το μέγιστο πολιτικό ζήτημα», είπε ο αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, «είναι να αποκρουστεί το πακέτο που έχουν προσφέρει οι δανειστές και εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι πρέπει».

Ερωτώμενος ποιο θα είναι το επόμενο βήμα, αποκρίθηκε πως «το επόμενο βήμα θα είναι να υποχωρήσουν οι δανειστές». Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του στους δημοσιογράφους, επανέλαβε αρκετές φορές τη συγκεκριμένη άποψη, χαρακτηρίζοντας εκ νέου το μέτρο ως «απάνθρωπο».

Ο Δημήτρης Στρατούλης σημείωσε ακόμη πως το πρόγραμμα, το οποίο έχουν προτείνει οι δανειστές, θα παρουσιαστεί και στην Βουλή, προκειμένου να το εξετάσουν «όλες οι δυνάμεις της χώρας», και να αποφασίσουν «εάν συμφωνούν ή όχι». Ταυτόχρονα, έκανε λόγο για «δυνάμεις που με υπογραφή και εφαρμογή μνημονίων, οδήγησαν στην φτωχοποίηση της χώρας».

«Υπάρχει πολύ σκληρή διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης, αυτό που προέχει είναι να κάνουν πίσω. Από τη στιγμή που θα κάνουν πίσω», υποστήριξε, η ελληνική κυβέρνηση υπηρετώντας τις κόκκινες γραμμές της και με βάσει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, θα κινηθεί προς μια συμφωνία.

«Υπάρχουν δημοκρατικές διέξοδοι», συμπλήρωσε.

Κωνσταντοπούλου: «Ο εμπειρογνώμονας του Ο.Η.Ε. με απερίφραστο τρόπο χαιρετίζει την ίδρυση Επιτροπής Αλήθειας»

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε πως «Η υπ’ αριθμόν 1 είδηση των ημερών δεν είναι άλλη από την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για το χρέος και τα ανθρώπινα δικαιώματα, που με απερίφραστο τρόπο χαιρετίζει την ίδρυση Επιτροπής Αλήθειας».

Σημείωσε πως ο εμπειρογνώμονας του Ο.Η.Ε. συμφωνεί και στηρίζει και «δικαιώνει απόλυτα τις πρωτοβουλίες του ελληνικού κοινοβουλίου για αναζήτηση ευθυνών».

«Καλεί τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς θεσμούς να προστατέψουν τα ανθρώπινα δικαιώματα που έχουν παραβιαστεί κατάφωρα από μνημόνια και λιτότητα και προειδοποιεί ότι η συνέχιση των εκβιασμών προς την Ελλάδα και η επιμονή στα προγράμματα αυτά, των μνημονίων, θα οδηγήσει σε περαιτέρω παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως αυτά προστατεύονται από το διεθνές νομικό πλαίσιο».

«Πρόκειται», σημείωσε ακόμη η Ζωή Κωνσταντοπούλου, «για μια δήλωση κόλαφος για τα μνημόνια, κόλαφος για τη στάση των λεγόμενων δανειστών» και η ελληνική πλευρά προτίθεται να αξιοποιήσει τη δήλωση αυτή «στην κατεύθυνση της υπεράσπισης των δικαιωμάτων του ελληνικού λαού και πληθυσμού».

Δημοφιλή