Μπράβος προέδρου ΠΑΕ ένας από τους «νονούς» της νύχτας που συνελήφθησαν – Πώς συνδέεται επίθεση σε ανώτατο δικαστικό

Μπράβος προέδρου ΠΑΕ ένας από τους «νονούς» της νύχτας που συνελήφθησαν – Πώς συνδέεται επίθεση σε ανώτατο δικαστικό
Vstock LLC

Μπράβος γνωστού προέδρου ποδοσφαιρικής ομάδας της δυτικής Ελλάδας είναι ο ένας από τους συνολικά 8 άνδρες που συνελήφθησαν από την Ασφάλεια Αττικής για συμμετοχή σε δύο ομάδες «νονών» της νύχτας που πουλούσαν προστασία σε νυχτερινά καταστήματα σε Αττική, Πάτρα, Κιάτο, Κόρινθο, Βόλο και Ξυλόκαστρο.

Πρόκειται για 29χρονο, ο οποίος, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., φέρεται να ήταν ύποπτος για την ισχυρή έκρηξη βόμβας έξω από το σπίτι της Προέδρου Εφετών κυρίας Παρασκευής Καλαϊτζή τον Νοέμβριο του 2012 στο Χαλάνδρι. Η ΕΛ.ΑΣ. απέδιδε τότε την ενέργεια στην ομάδα εκβιαστών γνωστού βαρόνου της νύχτας που βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο 42χρονος, «δεξί χέρι» - μέχρι πρότινος- του Παναγιώτη Βλαστού. Ο 42χρονος καταζητούνταν από τις διωκτικές Αρχές διότι του είχαν επιβληθεί 15 χρόνια κάθειρξης για εκβίαση και εκρήξεις σε περιοχές του Πειραιά.

Αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής αναφέρουν ότι προς το παρόν δεν προκύπτει εμπλοκή Βλαστού ή άλλων ηγετικών μελών της Creek Mafia, στην υπόθεση, ωστόσο υπάρχουν μαρτυρίες και πληροφορίες πως ο 42χρονος επικαλείτο τα ονόματά τους, ίσως εν αγνοία τους εκβιάζοντας καταστηματάρχες.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν επτά μέλη της μίας ομάδας, που πωλούσε προστασία σε καταστηματάρχες στην Αττική, Πάτρα, Κιάτο, Ξυλόκαστρο και Κόρινθο, ενώ από το «παρακλάδι» τους, συνελήφθησαν δύο ακόμη άτομα, μεταξύ των οποίων ένας αστυνομικός της Τροχαίας στην περιοχή του Βόλου.

Συνελήφθη επίσης ένας 33χρονος γνωστός «Ολυμπιακός» πυγμάχος σε πόλη της Δυτικής Ελλάδας, ο οποίος το 2013 είχε κατηγορηθεί για υπόθαλψη εγκληματία, όταν σε σπίτι του στον Αγ. Δημήτριο Αττικής, παρείχε κρησφύγετο σε δράστη ανθρωποκτονίας, που είχε διαπραχθεί στο πλαίσιο αιματηρού πολέμου «νονών», ο οποίος είχε ξεσπάσει σε επαρχιακή πόλη. Μαζί του είχε συλληφθεί η τότε σύντροφός του, μοντέλο και Σταρ Ελλάς.

Δημοφιλή