Τα 5 πιο συνηθισμένα λάθη που μπορείτε να κάνετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές

Τα 5 πιο συνηθισμένα λάθη που μπορείτε να κάνετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές
Man diving from pool deck towards inflatable pool toy in outdoor pool with friend watching in background
Thomas Barwick via Getty Images
Man diving from pool deck towards inflatable pool toy in outdoor pool with friend watching in background

Η θερμοκρασία ανεβαίνει σταθερά και αυτό σημαίνει ότι το καλοκαίρι έχει φτάσει. Αυτό σημαίνει ότι κλείνουν τα σχολεία, ξεκινούν τα ταξίδια και οι διακοπές, κοιμόμαστε περισσότερο και νιώθουμε πιο ελεύθεροι. Αυτό θα έπρεπε κανονικά να συμβαίνει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και ειδικά, στις διακοπές, αλλά δεν είναι αυτό που ισχύει πάντα, αφού πέφτουμε πέφτουμε στις πιο συνηθισμένες παγίδες. Μπορεί να είναι μόνο 5 αλλά είναι αρκετές για να μη μας αφήσουν να απολαύσουμε το καλοκαίρι μας.

Δεν κάνετε καμία «διακοπή» στις καλοκαιρινές μας διακοπές

Η εργασία έχει γίνει πιο δύσκολη τον τελευταίο καιρό, όπως και η επαγγελματική ασφάλεια. Δουλεύουμε περισσότερες ώρες και η άνοδος της τεχνολογίας έχει κάνει πολύ δύσκολο να απέχει κανείς από την εργασία του. Το κινητό τηλέφωνο είναι αρκετό για να σας κάνει να αρχίσετε να ασχολείστε με την δουλειά σας, ενώ βρίσκεστε στην παραλία, Το νόημα των διακοπών είναι να αφιερώσετε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας και με τους ανθρώπους που αγαπάτε και όχι με την δουλειά σας.

Κάθεστε συνέχεια στον ήλιο

μπορεί να απολαμβάνετε να κάθεστε στον ήλιο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να το κάνετε. Η έκθεση στον ήλιο κάνει κακό στο δέρμα και μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του δέρματος. Το μελάνωμα είναι ένας σοβαρός τύπος καρκίνου και αποτελεί σήμερα το 3% του συνόλου των καρκίνων και η συχνότητά του συνεχώς αυξάνεται. Για να προστατευτείτε από την ηλιακή ακτινοβολία, μην κάθεστε στον ήλιο στις 12-3 το μεσημέρι, να φοράτε πάντοτε αντηλιακό (ακόμα κι όταν έχει σύννεφα), καπέλο και γυαλιά ηλίου.

Δεν ενσωματώνετε στην διατροφή σας τα καλοκαιρινά φρούτα

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που έχει τα πιο νόστιμα φρούτα, οπότε δεν είναι κρίμα να μην τα φάτε τώρα που είναι φρέσκα; Το καρπούζι και το πεπόνι αποτελούν τα σύμβολα του καλοκαιριού και μπορείτε να τα φάτε κάθε στιγμή της ημέρας.

Κάνετε δίαιτα για να βάλετε το μαγιό σας στην παραλία

Λίγο πριν βγείτε στην παραλία, ξεκινά ο πανικός επειδή θα χρειαστεί να φορέσετε το μαγιό σας, με αποτέλεσμα να υποβάλετε τον εαυτό σας σε εξουθενωτικές δίαιτες προκειμένου να χάσετε πολλά κιλά μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα. Με αυτόν τον τρόπο, όμως, δεν κάνετε καλό ούτε στο σώμα σας, ούτε στην ψυχολογία σας. Εάν θέλετε να χάσετε κάποια περιττά κιλά, να έχετε στο νου σας ότι το κάνετε επειδή θέλετε να είστε πιο υγιείς και να νιώθετε καλύτερα με τον εαυτό σας και όχι επειδή φοβάστε τι θα πει ο κόσμος όταν σας δει με το μαγιό σας. Επιπλέον, η σωστή διατροφή απαιτεί χρόνο και οι δίαιτες express μπορεί να σας κάνει περισσότερο κακό, παρά καλό.

Δεν κινείστε αρκετά

Μερικές καλοκαιρινές ημέρες είναι τόσο ζεστές που είναι πολύ δύσκολο να καταφέρει κανείς να αποχωριστεί τον κλιματισμό, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να μένετε κλεισμένοι στο σπίτι σας. Μια βόλτα στην θάλασσα ή το βραδάκι είναι ιδανική για να γίνετε πιο δραστήριοι.