CNBC: Γιατί το ευρώ παραμένει ισχυρό αδιαφορώντας για ένα Grexit;

CNBC: Γιατί το ευρώ παραμένει ισχυρό αδιαφορώντας για ένα Grexit;

Το ευρώ αναρριχήθηκε 4% έναντι του δολαρίου αυτό το μήνα -μια κίνηση που θα μπορούσε να θεωρηθεί αντισυμβατική αν λάβει κανείς υπόψη τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην Ευρωζώνη και την κρισιμότητα της κατάστασης γύρω από το ελληνικό ζήτημα.

"Το ευρώ/δολάριο κινείται ανοδικά από τα μέσα Μαρτίου. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι η αγορά βλέπει ότι η Ελλάδα δεν έχει πολύ μεγάλη σημασία για το ευρώ" ανέφερε ο Βασίλειος Γκιωνάκης, επικεφαλής παγκόσμιας στρατηγικής συναλλάγματος της Unicredit, μιλώντας στο CNBC.

Το ενιαίο νόμισμα κινήθηκε ανοδικά στο 1,14 σήμερα έναντι του ευρώ, δηλαδή πάνω από το 8% από το 12ετες χαμηλό του 1,05 που σημείωσε το ευρώ έναντι του δολαρίου το περασμένο Μάρτιο. Η κίνηση αυτή έρχεται την ώρα που οι ελπίδες για μια συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της λιγοστεύουν, σχολιάζει το CNBC.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ζώνης πρόκειται να συναντηθούν την Πέμπτη (18/6) και την Παρασκευή (19/6), αλλά οι προσδοκίες για μια σημαντική εξέλιξη στις συνομιλίες είναι μηδαμινή.

"Πολλοί αναλυτές νιώθουν αμηχανία από την κίνηση του ευρώ και υπάρχουν κάποιες ενδιαφέρουσες θεωρίες. Το ένα είναι ότι οι αποδόσεις (για τα ομόλογα) στη ζώνη του ευρώ έχουν αυξηθεί, καθιστώντας ελκυστικό το ευρώ σε σχέση με το δολάριο" ανέφερε ο Boris Schlossberg, Διευθύνων διευθυντής της BK Asset Management στη Νέα Υόρκη, μιλώντας στο CNBC.

Μία χρεοκοπία δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η Ελλάδα θα αποχωρήσει από την ευρωζώνη, αλλά ο κίνδυνος είναι αυξημένος, σύμφωνα με τους αναλυτές.

ΠΗΓΗ: cnbc.com

Δημοφιλή