Ιταλία: Οι οδηγοί των λεωφορείων αρνούνται να μεταφέρουν τους «μολυσμένους» μετανάστες

Ιταλία: Οι οδηγοί των λεωφορείων αρνούνται να μεταφέρουν τους «μολυσμένους» μετανάστες

forum.skyscraperpage.com/showthread.php?t=206837" data-caption="ATM Bus urbano Iveco 491 City Class Cursor 6005 deposito Sarca sulla linea 52 al capolinea di Pirelli - Bicocca Università ATM (Azienda Trasporti Milanesi - Milan's Trasportation Company) Urban Bus Iveco 491 City Class Cursor 6005 on line n. 52 Milano su SkyscarpePage qui - Milan on SkyscarpePage here:forum.skyscraperpage.com/showthread.php?t=206837" data-credit="Flickr">

Επιστολή, στο αρμόδιο τμήμα της υπηρεσίας Μεταφορών του Μιλάνου (ATM), απέστειλαν οι οδηγοί λεωφορείων, στην οποία εκφράζουν την ανησυχία τους για τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την υγεία τους, λόγω των δρομολογίων που πραγματοποιούν και κατά τα οποία μεταφέρουν τους μετανάστες από τον κεντρικό σταθμό της πόλης σε κέντρα φιλοξενίας.

Οι οδηγοί επικαλούνται, μάλιστα, ορισμένες περιπτώσεις στις οποίες έχουν εντοπιστεί φαινόμενα ψωρίασης.

Επισημαίνεται, ακόμη, πως τα οχήματα δεν καθαρίζονται μετά τη χρήση τους- κάτι που οι Αρχές αρνούνται- όπως επίσης και ότι στους οδηγούς δεν παρέχονται προστατευτικά βοηθήματα, όπως μάσκες και γάντια, τα οποία χρησιμοποιούν από τις στρατιωτικές δυνάμεις που έρχονται σε επαφή με τους μετανάστες.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην επιστολή- που υπογράφουν διάφορες συνδικαλιστικές οργανώσεις- υποστηρίζεται πως οι κίνδυνοι για την υγεία των οδηγών και των οικογενειών τους που «παραμονεύουν» δεν θα πρέπει να υποτιμώνται, ενώ λόγος γίνεται και για τις υγειονομικές διατάξεις που θα πρέπει να λαμβάνονται υπ’ όψιν.

Εκατοντάδες μεταναστών έχουν βρεθεί και περάσει από τον κεντρικό σταθμό του Μιλάνου τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς προσπαθούν να φτάσουν στις χώρες της βόρειας Ευρώπης.

Δημοφιλή