Ένα βίντεο αποκαλύπτει πώς γεννήθηκε η λέξη «dude» (και δεν έχει καμία σχέση με ό,τι φαντάζεστε)

Ένα βίντεο αποκαλύπτει πώς γεννήθηκε η λέξη «dude» (και δεν έχει καμία σχέση με ό,τι φαντάζεστε)
The Big Lebowski

Συνήθως το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό όταν ακούμε τη λέξη «dude» είναι ο Μεγάλος Λεμπόφσκι. Ή μια παρέα από surfers/χίπηδες/χίπστερ που χρησιμοποιούν αυτή τη λέξη για να απευθύνονται ο ένας στον άλλο, περισσότερο από τα ίδια τους τα ονόματα. Ή ακόμα και ο εαυτός μας και η δική μας παρέα. Μπορεί το «dude» να είναι αγγλική λέξη, εδώ και αρκετά χρόνια όμως έχει καταχωρηθεί για τα καλά στο εγχώριο λεξιλόγιο.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, κανείς μας δεν πρόκειται να σκεφτεί έναν τύπο με ημίψηλο καπέλο και κολλητό παντελόνι από το 1883, ο οποίος προσπαθεί να περάσει για Άγγλος. Κι όμως, έτσι ακριβώς δημιουργήθηκε το «dude». Στην πορεία βέβαια έπαιξαν σημαντικό ρόλο κι άλλοι παράγοντες, οι οποίοι βοήθησαν τη συγκεκριμένη λέξη να γίνει διάσημη -συνηθισμένοι άνθρωποι, ιδιότροποι άνθρωποι, απρόσεχτοι άνθρωποι, άνθρωποι γενικότερα.

Το παρακάτω βίντεο περιγράφει μέσα σε κάτι λιγότερο από 2μιση λεπτά όλη την ιστορία της γέννησης και της εξέλιξης του «dude», από τότε που ήταν απλά μια λέξη μέχρι τη στιγμή που έγινε η πιο δημοφιλής εκφώνηση παγκοσμίως.