Ένα τρομερό δίδυμο θέλει να φτιάξει αδιάβροχα βιβλία και πρέπει να τους βοηθήσουμε

Ένα τρομερό δίδυμο θέλει να φτιάξει αδιάβροχα βιβλία και πρέπει να τους βοηθήσουμε

Έχεις ετοιμάσει ένα ωραίο, ζεστό αφρόλουτρο, με τις μπουρμπουλήθρες του, τα αρωματικά έλαιά του και τα όλα του, έχεις ανάψει τα κεράκια σου, έχεις γεμίσει ένα μεγάλο ποτήρι με κόκκινο (φτηνό) κρασί και μπαίνεις μέσα στη μπανιέρα για να απολαύσεις το αγαπημένο σου βιβλίο. Μπορείτε να σκεφτείτε κάτι πιο χαλαρωτικό; Ούτε κι εμείς, τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που, λίγο τα βρεγμένα χέρια, λίγο η απροσεξία, λίγο το κρασί, κάνουν το βιβλίο να βουτά και αυτό μέσα στη μπανιέρα.

Και κάπως έτσι το ονειρικό σκηνικό που περίμενες να ζήσεις όλη μέρα διαλύεται μπροστά στα μάτια σου, ακριβώς όπως και οι χάρτινες σελίδες του βιβλίου σου. Για αυτό και δύο υπέροχοι άνθρωποι από το Άμστερνταμ αποφάσισαν να βρουν τη λύση στο αιώνιο πρόβλημα κάθε βιβλιοφάγου. Και τη βρήκαν.

Ο Jasper Jansen και η Wing Weng ξεκίνησαν τη δηιουργία της Bibliobath, μιας νέας εταιρίας που στόχος της είναι να εκδίδει αδιάβροχα αντίτυπα κλασικών έργων της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Στην καμπάνια που έστησαν στο Kickstarter, γράφουν χαρακτηριστικά «Αυτό που έχουμε ανάγκη (για να ηρεμούμε) είναι να χαλαρώνουμε μέσα σε μια γεμάτη, ζεστή μπανιέρα, να κλείνουμε τα κινητά μας και να απολαμβάνουμε ένα σπουδαίο έργο λογοτεχνίας. Αλλά το χαρτί και το νερό δεν ταιριάζουν, ενώ ένα iPad σε πλαστική θήκη δεν ταιριάζει με τα γούστα μας. Θέλουμε να διαβάζουμε, όχι να καθαρίζουμε οθόνες. Για αυτό (θέλουμε να) δημιουργούμε πλήρως αδιάβροχες εκδόσεις μεγάλων έργων λογοτεχνίας και ποίησης».

Πώς ακριβώς λειτουργεί ένα αδιάβροχο βιβλίο; Μην περιμένετε να δείτε μεγάλα, χοντροκομμένα πλαστικά βιβλία όπως αυτά που φτιάχνονται για το μπάνιο των μικρών παιδιών. Πρόκειται για δεμένες σελίδες συνθετικού χαρτιού από πολυπροπυλένιο, ένα δημοφιλές υλικό που χρησιμοποιείται για άλλα έντυπα αντικείμενα, όπως οι κάρτες συναλλαγών. Οι πρώτοι τίτλοι που οι Jansen και Weng έχουν σκοπό να εκδώσουν είναι τα «Μάκβεθ», «Η Τέχνη του Πολέμου», μια συλλογή ιστοριών του Μαρκ Τουέιν και ποιητικές συλλογές του Γέιτς. Αν συνεισφέρετε το ταπεινό ποσό των 17 ευρώ στην καμπάνια του ζευγαριού, εξασφαλίζεται ένα αντίτυπο της επιθυμίας σας.

Επισκεφθείτε την καμπάνια του Bibliobath στο Kickstarter για να μάθετε περισσότερα και να βοηθήσετε τον ιερό αυτό σκοπό.

Δημοφιλή