Στον Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία C. Dean Μetropoulos το φετινό «2015 Capital Link CSR Leadership Award»

Στον Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία C. Dean Μetropoulos το φετινό «2015 Capital Link CSR Leadership Award»
Huffpost Greece

Το βραβείο «2015 Capital Link CSR Leadership Award» δίνεται ετησίως σε μία προσωπικότητα ή έναν οργανισμό, για τη συμβολή του στην κοινωνία, στην ανύψωση της Ελλάδος και του Ελληνικού Πολιτισμού παγκοσμίως. Φέτος θα απονεμηθεί στον Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία κ. C. Dean Μetropoulos, Πρόεδρο & Διευθύνoντα Σύμβουλο της Metropoulos & Company. Χορηγός επικοινωνίας του 5ου Ετήσιου Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Επιχειρηματικότητα – Καινοτομία – Κοινωνία» είναι και η Huffington Post Greece.

Ο κύριος Μητρόπουλος είναι ένας αναγνωρισμένος σε παγκόσμιο επίπεδο επενδυτής ιδιωτικών κεφαλαίων και έχει πραγματοποιήσει πάνω από 82 εξαγορές κατά τη διάρκεια της 28 ετών επενδυτικής του καριέρας. Στη συνέχεια, έγινε περιζήτητος ως μέτοχος και επενδυτής, από άλλες διεθνείς επενδυτικές εταιρείες, κρατικά επενδυτικά ταμεία και διεθνείς τράπεζες, εξαπλώνοντας παράλληλα τις επαγγελματικές του δραστηριότητες στην Αμερική, στην Ευρώπη, στον Καναδά και στο Μεξικό.

Ηγέτης στο χώρο του σε διεθνές επίπεδο, χαίρει ιδιαίτερης αναγνωσιμότητας για τη μοναδική του ικανότητα να αναδιαρθρώνει και να επαναπροσδιορίζει εξαγοραζόμενες εταιρίες οι οποίες συχνά λειτουργούν ως πλατφόρμες για περαιτέρω εξαγορές και στη συνέχεια είτε προχωρούν σε εισαγωγή τους στο χρηματιστήριο, είτε πωλούνται σε μεγάλες επιχειρήσεις - στρατηγικούς επενδυτές. Ακόμα, προσφέροντας στη κοινωνία υγιείς εταιρίες, χαρίζει εργασία και εξασφαλίζει το μέλλον χιλιάδων οικογενειών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Μητρόπουλος και η σύζυγός του Marianne, αναπτύσσουν έντονη φιλανθρωπική δράση υποστηρίζοντας ενεργά και ουσιαστικά πληθώρα φιλανθρωπικών οργανώσεων Ελληνοαμερικανικών και μη.

Η διεθνής φήμη του κ. Μητρόπουλου καθώς και η ελληνική του κληρονομιά δρουν ως καταλύτες στην προσέλκυση εξωτερικών επενδύσεων στην Ελλάδα και αποτελεί ευχή του η προώθηση και ενθάρρυνση των αλλαγών στο θέμα της διαφάνειας, της απλοποίησης της γραφειοκρατίας και του νομικού συστήματος καθώς και στη δημιουργία ενός «διεθνούς προτύπου» αποτίμησης και συνεργασιών προκειμένου να προσελκύσει το παγκόσμιο κεφάλαιο και να κινήσει την Ελληνική οικονομία μπροστά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το ταλέντο, οι ηγετικές ικανότητες και δυνατότητες των διακεκριμένων Ελλήνων επιχειρηματιών, αποτελούν τόσο για την Ελλάδα, όσο και για όλο το κόσμο, μία μοναδική και ισχυρή ευκαιρία που μπορεί να μετατρέψει τη χώρα μας σε έναν επιτυχημένο συμμέτοχο σε αυτή τη συναρπαστική γενιά της τεχνολογίας, των διεθνών επενδύσεων και τον μετασχηματισμό των επιχειρήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο. Όλοι έχουμε συμφέρον να βοηθήσουμε την αγαπημένη Ελλάδα των προγόνων μας καθώς και να ενθαρρύνουμε το μετασχηματισμό της σ’ αυτή τη συναρπαστική γενιά των ευκαιριών».

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι το «2014 Capital Link CSR Leadership Award» απονεμήθηκε πέρυσι στον κ. John Catsimatidis, Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της Red Apple Group Νέας Υόρκης.

To 5ο Ετήσιο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Επιχειρηματικότητα – Καινοτομία – Κοινωνία» θα λάβει χώρα στο Hilton Hotel στις 25 Ιουνίου.

Εισηγητές του συνεδρίου θα είναι μεταξύ άλλων η Σοφία Παπαϊωάννου, editorial director της Huffington Post Greece και ο Παύλος Τσίμας, editor-at-large της Huffington Post Greece.

Ποια είναι η Capital Link

Ο Πρόεδρος της Capital Link κ. Νίκος Μπορνόζης, είναι ο άνθρωπος που φέρνει στην Ελλάδα κορυφαίες προσωπικότητες των διεθνών κεφαλαιαγορών στις οποίες προβάλλει τις επενδυτικές ευκαιρίες της χώρας μας. Με τα επενδυτικά ετήσια Συνέδρια που διοργανώνει καθώς και μέσα από ιδιωτικές συνομιλίες και συναντήσεις στρατηγικής σημασίας με ηγετικά στελέχη του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα , συμβάλει πολλαπλώς στη βελτίωση της εικόνας της Ελλάδας στο διεθνές επενδυτικό και επιχειρηματικό κοινό

H Capital Link με έδρα τη Νέα Υόρκη και γραφεία στο Λονδίνο, στην Αθήνα και το Όσλο, δραστηριοποιείται εδώ και 20 χρόνια στον τομέα των Επενδυτικών Σχέσεων και της Επικοινωνίας (Investor Relations & Financial Communication). Στο τομέα αυτό, η Capital Link έχει κερδίσει ηγετική θέση διεθνώς όσον αφορά στη ναυτιλία συνεργαζόμενη με την πλειοψηφία των ναυτιλιακών εταιριών που είναι εισηγμένες στα δύο Αμερικανικά Χρηματιστήρια, και τα Χρηματιστήρια του Λονδίνου και Μιλάνου. Είναι η πιο αναγνωρίσιμη εταιρία Επενδυτικών Σχέσεων στον συγκεκριμένο τομέα με προνομιακή προσβασιμότητα σε επενδυτές, αναλυτές, τραπεζίτες και ΜΜΕ και σε αναγνώριση αυτής της προσπάθειάς μας, έλαβε κατ επανάληψη τιμητικές διακρίσεις : το 2011 το Greek Shipping Lloyds Awards και επί τρία χρόνια, το 2012, το 2013 και το 2014 τα βραβεία του Intercontinental Finance Magazine.

Το “Capital Link Leadership Award” δίδεται ετησίως σε ένα άτομο η οργανισμό για την εξαιρετική συμβολή του στην προώθηση στενότερων επιχειρηματικών δεσμών μεταξύ της Ελλάδας και της παγκόσμιας επιχειρηματικής και επενδυτικής κοινότητας Το «2014 Capital Link CSR Leadership Award» απονεμήθηκε πέρυσι στον κ. John Catsimatidis, Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο, Red Apple Group Νέας Υόρκης,

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Capital Link απονέμει στη Νέα Υόρκη στα πλαίσια του Ετήσιου Capital Link Invest in Greece Forum, το “Capital Link Leadership Award”, το οποίο δίδεται ετησίως σε ένα άτομο η οργανισμό για την εξαιρετική συμβολή του στην προώθηση στενότερων επιχειρηματικών δεσμών μεταξύ της Ελλάδας και της παγκόσμιας επιχειρηματικής και επενδυτικής κοινότητας. Το Capital Link Leadership Award για το 2012 είχε απονεμηθεί στον κ. Ανδρέα Ν. Λιβέρη, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Dow Chemical Company. Το 2013 απονεμήθηκε στον κ. John Calamos, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Calamos Investments ενώ το 2014 Capital Link Leadership Award απονεμήθηκε στον κ. Γιώργο Λογοθέτη, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Libra.

Δημοφιλή