Σκουρλέτης: Η συμφωνία φαίνεται πολιτικά υπερασπίσιμη, θεωρώ ότι θα περάσει από τη Βουλή

Σκουρλέτης: Η συμφωνία φαίνεται πολιτικά υπερασπίσιμη, θεωρώ ότι θα περάσει από τη Βουλή
Sooc

Έχουμε μια συμφωνία η οποία από ό,τι φαίνεται μπορεί να γίνει πραγματικότητα και επιδιώκει «δίκαιη κοινωνικά κατανομή των βαρών» για να γίνει δυνατός «ένας αναπροσανατολισμός της χώρας σε άλλη κατεύθυνση, μακριά από λιτότητα και μνημόνια», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης, προσθέτοντας ότι, εάν επιβεβαιωθεί, θα είναι «καλό για την πατρίδα και τον λαό μας».

Ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε ότι «μετά από επίμονη, με συνέπεια και όρους αξιοπρέπειας, πραγματική διαπραγμάτευση, κατορθώνουμε να διαμορφώσουμε συμφωνία που οδηγεί σε άλλη κατεύθυνση», συμπληρώνοντας όμως ότι «πρέπει να επιβεβαιωθεί, δεν έχει κλείσει».

Ο υπουργός Εργασίας εκτίμησε ότι η συμφωνία φαίνεται «πολιτικά υπερασπίσιμη» και ότι θα περάσει από τη Βουλή, «αλλά αφήστε να τη δούμε τελικώς ολόκληρη».

Όσον αφορά στα θέματα των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, υποστήριξε ότι «εάν έχουμε την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων για τον ιδιωτικό τομέα, θεωρώ ότι θα είναι μεγάλη ανάσα για τους εργαζομένους του, διότι ενεργοποιείται μηχανισμούς που τους δίνει δικαιώματα και θα οδηγήσει σε αυξήσεις και στον ιδιωτικό τομέα».

Δημοφιλή