HOMMER: Ανδρικά προϊόντα περιποίησης εμπνευσμένα από τον Όμηρο και τη μυθολογία

HOMMER: Ανδρικά προϊόντα περιποίησης εμπνευσμένα από τον Όμηρο και τη μυθολογία
Γιάννης Τισσίζης.

Ο Μίνως Ζαριφόπουλος και η Κωνσταντίνα Σπυρίδωνος προέρχονται από τον χώρο του design και κουβαλούν πάνω από 15 χρόνια εμπειρίας στον χώρο. Μόλις πριν έναν χρόνο αποφάσισαν να δημιουργήσουν μία σειρά περιποίησης αποκλειστικά για άντρες, και μάλιστα για τα γένια τους, με το όνομα HOMMER. Η HuffPost Greece συνάντησε τον Μίνωα Ζαριφόπουλο, ο οποίος μας μίλησε για αυτό το επιχειρηματικό εγχείρημα.

Πείτε μας λίγα λόγια τα προϊόντα περιποίησης Hommer;

Με έμπνευση από την αρχαία ελληνική ιστορία και μυθολογία, η σειρά προϊόντων HOMMER δημιουργήθηκε για να προσφέρει μια θεϊκή εμπειρία περιποίησης του συμβόλου αρρενωπότητας και σοφίας. Η ανάπτυξη των προϊόντων για γένια HOMMER βασίζεται στους 5 άξονες που συνθέτουν την φιλοσοφία μας: την ελληνικότητα, την φυσική κατεύθυνση, την ποιότητα, την εκλεκτικότητα, και την καινοτομία. Με αυτές τις αρχές δημιουργήσαμε το σαμπουάν, το λάδι περιποίησης για γένια, τα μαντηλάκια καθαρισμού για γένια και αυθεντικό άρωμα HOMMER

Γιατί επιλέξατε τα ανδρικά προϊόντα περιποίησης, και μάλιστα εκείνα που αφορούν τα μούσια και τα γένια;

Η περιοχή του προσώπου και ειδικά γύρω από το στόμα επιβάλλει την φυσική κατεύθυνση ανάπτυξης της κάθε φόρμουλας και την επιλογή συστατικών υψηλής ποιότητας και αποτελεσματικότητας. Τα προϊόντα HOMMER είναι φτιαγμένα με φυσικά συστατικά

που σέβονται την ιδιαιτερότητα της τρίχας και του δέρματος του ανδρικού προσώπου συμβάλλοντας στον καθαρισμό, την ενυδάτωση και την σωστή περιποίησή τους. Επιλέξαμε να ξεκινήσουμε με προϊόντα ειδικά για γένια διότι παρατηρήσαμε ότι στην ελληνική αγορά δεν υπήρχε κάτι αντίστοιχο και στην παγκόσμια αγορά έλειπε μια πρόταση με ελληνική ταυτότητα, ποιοτικά φυσικά συστατικά και χαρακτηριστικό άρωμα καθώς και τα μαντηλάκια καθαρισμού που είναι μια εντελώς νέα πρόταση προϊόντος για γένια.

Από που είναι εμπνευσμένα τα μπουκάλια σας;

Ο σχεδιασμός του brand HOMMER βασίστηκε στην απλότητα και τη διαχρονικότητα και εμπλουτίστηκε στην εφαρμογή των συσκευασιών με στοιχεία από τα αρχαία ελληνικά μελανόμορφα αγγεία καθώς και από τα τατουάζ παλαιού τύπου. Ο κεντρικός χαρακτήρας, ο Τρίτωνας, πλαισιώνεται από διάφορα σύμβολα όπως είναι το χελιδόνι, η τρίαινα, το βιβλίο, το μπουκάλι, τα οποία συμβολίζουν την εμπειρία, την σοφία και την αναζήτηση. Τα λευκά μπουκάλια με το αλουμινένιο καπάκι έχουν vintage αισθητική θυμίζοντας παλιά πορσελάνινα μπουκάλια.

Επιλέξατε ένα όνομα πολύ ελληνικό και ένα design εμπνευσμένο από την θάλασσα. Με ποιον τρόπο σας εμπνέει η Ελλάδα;

Το όνομα HOMMER είναι αποτέλεσμα της ένωσης της λέξης HOMME (άνδρας στα γαλλικά) και του ονόματος HOMER (Όμηρος). Είναι η ένωση της σοφίας με την πρακτικότητα, της ελληνικότητας με το παγκόσμιο, της περιποίησης με την αποτελεσματικότητα. Συμβολικά τα δυο «Μ» ενώνονται σε ένα σχήμα που θυμίζει στέμμα, προσδίδοντας αίγλη και αξία, υπογράφοντας την υψηλή ποιότητα και τεχνογνωσία. Η σειρά μας αποπνέει Ελλάδα. Το λευκό της, την απλότητά της, την φύση της, την ιστορία της.

Θεωρείτε ότι τα ανδρικά προϊόντα περιποίησης είναι ένας ανεξερεύνητος χώρος στην Ελλάδα;

Τα ανδρικά προϊόντα περιποίησης είναι παγκοσμίως μια αναπτυσσόμενη αγορά. Στην Ελλάδα οι εταιρίες που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον συγκεκριμένο τομέα είναι λίγες και τα προϊόντα αρκετά περιορισμένα. Θεωρούμε ότι ο τομέας του ανδρικού καλλυντικού έχει ακόμα μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης και είναι ένας τομέας που μπορεί να "ανεχτεί" καινοτόμες και διαφορετικές προτάσεις προϊόντων. Το όραμά μας είναι η ανάπτυξη μιας πλήρους σειράς ανδρικής περιποίησης που θα ακολουθεί τις αξίες και τις κατευθύνσεις μας και θα αγαπηθεί από τους καταναλωτές μας για την ισορροπία της μεταξύ φυσικότητας και αποτελεσματικότητας, την αισθητική και την μοναδικότητά της.

Πού μπορεί να βρει κανείς τα προϊόντα σας;

Τα προϊόντα μας αυτή της στιγμή διατίθενται σε επιλεγμένα barber shops (μπαρμπέρικα) και κομμωτήρια, ένα δίκτυο που συνεχώς εμπλουτίζεται με νέα σημεία πώλησης, ενώ σε λίγες μέρες θα είμαστε και σε μεγάλα πολυκαταστημάτα. Μέσα από το site μας μπορεί κανείς να ενημερωθεί για τα προϊόντα μας, να τα προμηθευτεί καθώς και να βρει όλα τα σημεία πώλησης στα οποία μπορεί να αποκτήσει και μια ολοκληρωμένη εικόνα για αυτά.