6 εναλλακτικά ψηφοδέλτια για το πιο σουρεαλιστικό δημοψήφισμα που έχουμε ζήσει μέχρι τώρα

6 εναλλακτικά ψηφοδέλτια για το πιο σουρεαλιστικό δημοψήφισμα που έχουμε ζήσει μέχρι τώρα
Facebook

Η θύελλα αντιδράσεων που έχει ξεσηκώσει από χτες η δημοσιοποίηση του ψηφοδελτίου για το επικείμενο δημοψήφισμα της Κυριακής καλά κρατεί. Και όχι άδικα καθώς, εκτός του ότι το συνοδευτικό κείμενο που υποτίθεται πως εξηγεί το ερώτημα πάνω στο οποίο καλείται να απαντήσει ο ελληνικός λαός, δεν εξηγεί επί της ουσίας τίποτα -τουλάχιστον όχι στον βαθμό που απαιτείται για να το κατανοήσει ο μέσος ψηφοφόρος- η ίδια η δομή του ψηφοδελτίου είναι, για να το πούμε απλά, λάθος. Τόσο λάθος που προσβάλει τη νοημοσύνη μας.

To πρωτότυπο ψηφοδέλτιο για το Δημοφήφισμα της Κυριακής

Δεν είναι λίγοι οι πολιτικοί παρατηρητές που έχουν δηλώσει ξεκάθαρα πως η δομή του ψηφοδελτίου, με το ΟΧΙ να είναι η πρώτη επιλογή και έπειτα να ακολουθεί το ΝΑΙ, κάτι που δεν έχει συναντηθεί ποτέ ξανά σε οποιοδήποτε ερώτημα, οποιουδήποτε είδους, στοχεύει στην πριμοδότηση της απάντησης. Κάτι σαν παιχνίδι του μυαλού εις βάρος του ψηφοφόρου ώστε να δοθεί βαρύτητα στην απάντηση που επιθυμεί η κυβέρνηση.

Ευτυχώς ο καλός κόσμος του ίντερνετ φρόντισε να διορθώσει το επίμαχο ψηφοδέλτιο και να παρουσιάσει όχι μία, αλλά πολλές εναλλακτικές μορφές του -είτε σατιρίζοντας το πρωτότυπο, είτε δίνοντας στον Έλληνα ψηφοφόρο τη δυνατότητα να δημιουργήσει το δικό του, προσωπικό ψηφοδέλτιο.

Για να σας διευκολύνουμε, επιλέξαμε τις έξι καλύτερες που έχουμε βρει μέχρι τώρα στα κοινωνικά δίκτυα (καθόλου τυχαία, οι τρεις ανήκουν στον Αρκά), με δική μας αγαπημένη την τελευταία -αν μη τι άλλο, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα γράψει ο καθένας. Μην ανησυχείτε, υπάρχουν -και θα υπάρξουν- πολλές άλλες ακόμα. Το χιούμορ είναι η μόνη λύση για να μην αποτρελαθούμε. Διασκεδάστε το λοιπόν όσο μπορείτε και, μέχρι την ερχόμενη Κυριακή, ψυχραιμία. Σωστή ενημέρωση και ψυχραιμία. Από τη Δευτέρα 6 Ιουλίου, άλλωστε, όλοι εδώ θα είμαστε πάλι για να δούμε τι επιφυλάσσει το -κοινό μας- μέλλον.

Psifodeltio

Δημοφιλή