Στην πλατεία Συντάγματος την Παρασκευή ο Αντώνης Σαμαράς

Στην πλατεία Συντάγματος την Παρασκευή ο Αντώνης Σαμαράς
Sooc

Με την παρουσία του στην τελευταια μεγάλη συγκέντρωση της Παρασκευής υπέρ του ΝΑΙ στην πλατεια Συνταγματος, ο Αντωνης Σαμαρας θα κορυφώσει τη στρατηγική του ενόψει του δημοψηφίσματος της προσεχούς Κυριακής.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και την παραμονή στο ευρώ, όπως τον Σταύρο Θεοδωράκη και την Φώφη Γεννηματά προκειμένου απο κοινού να περάσουν ενιαία το μήνυμα στους πολίτες για το διακύβευμα του δημοψηφίσματος, αφου θεωρούν οτι ως παραπλανητικό το ερώτημα που διατυπώνεται για το πρόγραμμα των δανειστών, ενώ προτάσσουν οτι η ουσία είναι αν θα μείνει η χώρα στην Ευρώπη και στο ευρώ.

Ήδη αποφασίστηκε με τα κομματικά επιτελεία και τους φορείς που στηρίζουν το ΝΑΙ στην αποψινή συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος να μην υπάρξουν σημαίες, πανό και κομματικά συνθήματα, αντιθέτως να κυριαρχήσει το σύνθημα για την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη.

Η αρχή θα γίνει σήμερα με την συγκέντρωση που διοργανώνει η πρωτοβουλία «Μένουμε Ευρώπη» στις 19:30 το απόγευμα και την οποία στηρίζουν η ΝΔ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ και έχει γίνει ανάλογη κινητοποίηση προκειμένου να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα ενόψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής.

Στο γαλάζιο στρατόπεδο αισιοδοξούν οτι οι πολίτες θα πουν ενα ηχηρό ΟΧΙ στο αδιέξοδο που οδήγησε τη χώρα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κάτι το οποίο θα αρχίσει να καταγράφεται και στις δημοσκοπήσεις - φανερές και κρυφές - αφου εκτιμούν οτι οι οπαδοί του ΟΧΙ εχουν «χτυπήσει ταβάνι» και εύκολα θα αρχίσει να διαφαίνεται η στροφή προς το ΝΑΙ υπό την βασική προϋπόθεση οτι οι πολίτες θα είναι ενημερωμένοι για την ουσία του δημοψηφίσματος και όχι για το αν θα πρέπει να ψηφίσουν ή να καταψηφίσουν την μνημονιακή πρόταση των δανειστών.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση μέχρι σήμερα το βράδυ θα έχουν στα χέρια τους τα πρώτα αποτελέσματα από τις δημοσκοπήσεις που διενεργούνται, με τη ΝΔ να τονίζει σε όλους τους τόνους οτι με το ΟΧΙ δεν υπαρχει λύση στο πρόβλημα της χώρας.

Δημοφιλή