40 ευρώ εκλογική αποζημίωση ανά ένστολο για το δημοψήφισμα

40 ευρώ εκλογική αποζημίωση ανά ένστολο για το δημοψήφισμα
Sooc

Στα 40 ευρώ καθαρά καθορίστηκε το ποσό που θα λάβουν οι ένστολοι ως εκλογική αποζημίωση.

Η διαταγή εκδόθηκε και στάλθηκε στις υπηρεσίες των Σωμάτων Ασφαλείας σε όλη τη χώρα. Προβλέπει μικτές αποδοχές 62 ευρώ (40 ευρώ καθαρά) ανά άτομο.

Ο καθορισμός της διαπιστώνεται στο ΦΕΚ με αριθμό φύλλου 1378 της 3ης Ιουλίου για την έκτακτη απασχόληση των υπαλλήλων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κατά τη διενέργεια του δημοψηφίσματος.

Το ύψος της συνολικής δαπάνης ανέρχεται στα 4.545.000 ευρώ και αφορά τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, Πυροσβεστικού Σώματος και Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Η έγκριση της καταβολής αποζημίωσης για την παροχή έκτακτης εργασίας αφορά μέχρι και 68.500 υπαλλήλους που υπηρετούν συνολικά στον πρώην υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Αφορά αξιωματικούς, ανθυπαστυνόμους, αρχιφύλακες, υπαρχιφύλακες, αστυφύλακες της ΕΛ.ΑΣ. και τους αντίστοιχους βαθμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, πολιτικό προσωπικό, συνοριακούς φύλακες, ειδικούς φρουρούς, πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης. Δεν παίρνουν την εκλογική αποζημίωση όσοι δεν παρέχουν σχετικές υπηρεσίες το προκαθορισμένο χρονικό διάστημα.

Η καταβολή της εκλογικής αποζημίωσης θα βαρύνει τους αντίστοιχους ΚΑΕ 5262, της Ελληνικής Αστυνομίας με ποσό 3.641.800 ευρώ, το Πυροσβεστικό Σώμα με 900.000 ευρώ και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με 3.200 ευρώ. Η διαδικασία πληρωμής θα καθοριστεί με εσωτερικές διαταγές των φορέων και των Αρχηγείων. Δικαιούχοι της εκλογικής αποζημίωσης είναι 7.236 στελέχη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής με την σχετική δαπάνη να ανέρχεται σε 455.000 ευρώ.

Δημοφιλή