Ο γρίφος Μάρδα για παραίτηση και επιστροφή στη δραχμή

Ο γρίφος Μάρδα για παραίτηση και επιστροφή στη δραχμή
eurokinissi

Σε μια δήλωση γρίφο προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας σε συνέντευξή του στον «Αθήνα 9,84».

Κληθείς να σχολιάσει την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη ο κ. Μάρδας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι

«Είναι μια προσωπική υπόθεση. Δείχνει και το βαθμό της αξιοπρέπειας του όποιου πολιτικού, όταν κρίνει ότι πρέπει να παραιτηθεί, κάτι που πολλοί έχουμε στο μυαλό μας. Από τη στιγμή που κάποια πράγματα δεν εξελίσσονται με τον τρόπο που θέλουμε, είναι μια λύση».

Ερωτηθείς του κατά πόσο το έχει και ο ίδιος στο μυαλό του ο κ. Μάρδας απάντησε:

«Το έχω και το δήλωσα, με την έννοια ότι ο προσανατολισμός της κυβέρνησης είναι ευρωπαϊκός και σαφής στο πλαίσιο του ευρώ. Από τη στιγμή που υπάρχει οποιαδήποτε απόκλιση -που δεν υφίσταται αυτή τη στιγμή βέβαια- ως εκ τούτου, όσοι έχουν κάποια άλλα πράγματα στο μυαλό τους είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν μια δεδηλωμένη πλειοψηφία ή να απομακρυνθούν».

Όταν ρωτήθηκε για το τι ορίζει ως απόκλιση ο Μάρδας απάντησε πως ως απόκλιση ορίζει «οποιαδήποτε ιδέα υπήρχε στο μυαλό ορισμένων, έτσι ώστε να γυρίσει η Ελλάδα σε ένα άλλο νόμισμα», ενώ αναφορικά με το κατά πόσο ετοιμάζεται και ο ίδιος να αποχωρήσει το οικονομικό επιτελείο ο κ. Μάρδας απάντησε «όχι» και συμπλήρωσε ότι «από την στιγμή που θα παρουσιαζόταν κάποια απόκλιση σε αυτό τον κυβερνητικό στόχο, ο οποίος ήταν σαφής, καταλαβαίνετε ότι δεν μπορώ να υπηρετώ μια συγκεκριμένη ιδέα από το 1992 και ξαφνικά να βρίσκομαι με μια άλλη ιδέα με την οποία δεν έχω καμία σχέση. Αναφέρομαι στην επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή ή οποιοδήποτε άλλο νόμισμα έχουν κάποιοι στο μυαλό τους. Αυτή η ιδέα έχει χάσει έδαφος κατά κράτος...».

Τι θα γίνει με τις τράπεζες

Κληθείς να απαντήσει για το τι θα συμβεί με τις τράπεζες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, σημείωσε ότι θα δει ποια είναι ακριβώς τα σημερινά δεδομένα «και σύμφωνα με αυτά θα “χτίσουμε” τις λειτουργίες των τραπεζών τις επόμενες ημέρες».

Σε ότι αφορά την πορεία των διαπραγματεύσεων ο κ. Μάρδας εμφανίστηκε σίγουρος ότι θα επιτευχθεί συμφωνία.

«Εκείνο που μας ενδιαφέρει μέσα στις επόμενες 48 ώρες -αν όχι 24, που είναι βέβαια δύσκολο- να έχουμε μια λύση που να είναι αποδεκτή από εμάς και τους 18», υπογράμμισε.

Δημοφιλή