Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα με Λαγκάρντ και Ντράγκι

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Λαγκάρντ
Managing Director of the International Monetary Fund Christine Lagarde, left, and European Central Bank President Mario Draghi, right, smile during a panel on
Managing Director of the International Monetary Fund Christine Lagarde, left, and European Central Bank President Mario Draghi, right, smile during a panel on
ASSOCIATED PRESS

Tηλεφωνική επικοινωνία με τη διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ και τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι είχε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία η κ. Λαγκάρντ πρόσφερε στην Ελλάδα τεχνική βοήθεια, ωστόσο διευκρίνισε ότι το Ταμείο δεν μπορεί να εκταμιεύσει χρήματα προς τη χώρα, λόγω της ληξιπρόθεσμης οφειλής της 30ης Ιουνίου.

Ωστόσο κυβερνητικοί κύκλοι αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός κατά τη συνομιλία με την κ. Λαγκάρντ συζήτησε για την πορεία των διαπραγματεύσεων και την ανάγκη εξεύρεσης βιώσιμης λύσης, που να αντιμετωπίζει τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας.

Όσον αφορά στην επικοινωνία που είχε με τον Μάριο Ντράγκι, συζήτησε τα θέματα που αφορούν την ρευστότητα των τραπεζών. Ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε το ζήτημα της άμεσης ανάγκης άρσης των κεφαλαιακών ελέγχων και της παροχής ELA.

Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν κατέβαλε τη δόση των 1,53 δισ. στο ΔΝΤ, στις 30 Ιουνίου, με αποτέλεσμα το Ταμείο να κηρύξει την οφειλή ως ληξιπρόθεσμη.

Σημειώνεται ότι η κ. Λαγκάρντ νωρίτερα με δήλωσή της ανέφερε: «Το ΔΝΤ έχει λάβει υπόψη το αποτέλεσμα του χθεσινού δημοψηφίσματος που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα. Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την Ελλάδα αν μας το ζητήσει».

Δημοφιλή