Τα...παράδοξα και οι πρωτιές στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών

Τα...παράδοξα και οι πρωτιές στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών

Η σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών δεν γίνεται ποτέ- τουλάχιστον στην Ελλάδα- για καλό, οπότε κατά κάποιον τρόπο κάθε μια από αυτές τις συσκέψεις που έχουν διεξαχθεί από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας έως σήμερα, έχουν και πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Το Συμβούλιο όμως της Δευτέρας είναι γεμάτο πρωτοτυπίες.

Κατά πρώτον έρχεται- σε σημαντικό βαθμό- ως συνέπεια του δημοψηφίσματος της Κυριακής, το πρώτο που διενεργήθηκε μετά το 1974.

Είναι όμως και το πρώτο Συμβούλιο που συγκαλεί ο νέος ΠτΔ, Προκόπης Παυλόπουλος όπως επίσης και το πρώτο στο οποίο πρωθυπουργός εκπροσωπεί κόμμα της Αριστεράς.

Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας, σε αυτό το τραπέζι είναι ο νεαρότερος ηλικιακά και ταυτόχρονα ο αρχαιότερος πρόεδρος κόμματος με αμέσως επόμενο τον Πάνο Καμμένο, ενώ ακολουθούν ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Δημήτρης Κουτσούμπας και η Φώφη Γεννηματά. Φυσικά ο κ.Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι ο εμπειρότερος όλων αλλά δεν είναι εκλεγμένος από το κόμμα πολιτικός αρχηγός αλλά εκτελεί καθήκοντα προέδρου της ΝΔ μετά την παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά.

Οι δε Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένο είναι και οι μόνοι πολιτικοί αρχηγοί που βρίσκονται στο Προεδρικό Μέγαρο και έχουν εμπειρία από προηγούμενα Συμβούλια Πολιτικών Αρχηγών. Τα "πρωτάκια" είναι φυσικά οι Θεοδωράκης, Κουτσούμπας και Γεννηματά. Αυτό βέβαια δεν τους εμπόδισε από το να έχουν θετικά αποτελέσματα- τουλάχιστον σε πρώτη ανάγνωση- σίγουρα πολύ θετικότερα από αυτά που έχουμε δει να έχουν Συμβούλια Πολιτικών Αρχηγών με...μπαρουτοκαπνισμένους συμμετέχοντες.

Τέλος, για μία ακόμη φορά-δυστυχώς- το...δεύτερο φύλο εκπροσωπείται μόνο από μια γυναίκα πολιτικό αρχηγό, την κ.Γεννηματά ενώ επί σειρά ετών το βάρος αυτό σήκωνε η τέως Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών

Δημοφιλή