Πανούσης και αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ είδαν βίντεο με την βίαιη προσαγωγή διαδηλωτή

Το βίντεο με την βίαιη προσαγωγή διαδηλωτή που είδαν Πανούσης και αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ
youtube

Στην απόφαση να μη διαταχθεί έρευνα για τυχόν ευθύνες των ανδρών της ομάδας «Δέλτα» που εμφανίζονται σε βίντεο να προσαγάγουν με βίαιο τρόπο διαδηλωτή στην πλατεία Συντάγματος προσανατολίζεται η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Το βίντεο τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια της ογκώδους διαδήλωσης που έγινε την περασμένη Παρασκευή στο Σύνταγμα. Μετά από επεισόδιο ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές άνδρες της ομάδας Δέλτα προσαγάγουν διαδηλωτή, ο οποίος απεικονίζεται να είναι πεσμένος στην οδό Όθωνος.

Στο βίντεο εμφανίζονται αστυνομικοί να πέφτουν πάνω του και να τον ακινητοποιούν. Μόνο που ο διαδηλωτής δεν σηκώθηκε ποτέ όρθιος. Οι άνδρες της ομάδας Δέλτα τον έσυραν για τουλάχιστον 100 μέτρα στην οδό Φιλελλήνων μέχρι που τον άφησαν πεσμένο στο οδόστρωμα για να δουν αν είναι καλά στην υγεία του.

Πληροφορίες από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι οι αρμόδιοι αξιωματικοί που εξέτασαν το βίντεο έκριναν ότι ο διαδηλωτής ήταν καλά στην υγεία του και δεν σηκωνόταν όρθιος επίτηδες προκειμένου είτε να αποφύγει τη σύλληψη είτε να δημιουργήσει εντυπώσεις.

Αυτός είναι και ο λόγος που η ηγεσία του Σώματος προσανατολίζεται στο να μη διενεργηθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για να διαπιστωθεί αν πρέπει να αποδοθούν ευθύνες, διότι κρίθηκε ότι «η βία που ασκήθηκε αναλογεί στο περιστατικό».

Από την πλευρά τους διαδηλωτές κατήγγειλαν ότι ο συλληφθείς ήταν τραυματισμένος και πως ο τρόπος προσαγωγής του (το σύρσιμο) επιδείνωσε την κατάστασή του.

Το είδε ο Πανούσης

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κ. Δημήτρης Τσακνάκης είδαν το βίντεο, προκειμένου να έχουν προσωπική άποψη για το περιστατικό που κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Δείτε τα βίντεο

Δημοφιλή