Όταν ο Δελαστίκ αποκάλεσε γερμανοτσολιάδες όσους ψήφισαν «ναι»

Όταν ο Δελαστίκ αποκάλεσε γερμανοτσολιάδες όσους ψήφισαν «ναι»
eurokinissi

Σάλο έχει προκαλέσει η δήλωση του γνωστού δημοσιογράφου Γιώργου Δελαστίκ, ο οποίος ουσιαστικά αποκάλεσε «γερμανοτσολιάδες» όσους ψήφισαν «ναι» στο δημοψήφισμα.

Ειδικότερα ο κ. Δελαστίκ ήταν καλεσμένος στο Star και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου. Κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ο κ. Δελαστίκ ανέφερε:

«Αυτό που έκανε ο ελληνικός λαός απόψε με όλα τα σκυλιά να αλυχτάνε εναντίον του, είναι μεγαλοπρεπής κίνηση. Αποδείχτηκε ότι ο ελληνικός λαός δεν είναι ραγιάς, δεν είναι γερμανοτσολιάς», τόνισε. Ερωτηθείς του κατά πόσο το 40% του ελληνικού λαού είναι γερμανοτσολιάδες ο κ. Δελαστίκ υπογράμμισε: «Δεν έχω πρόθεση να απαντήσω. Δεν έχω καμία πρόθεση να συζητήσω οτιδήποτε».

Από την πλευρά του ο κ. Χατζηνικολάου είπε στον κ. Δελαστίκ: «Αυτό που είπατε είναι πολύ βαρύ. Να σας ρωτάμε αν θεωρείτε το 40% του ελληνικού λαού γερμανοτσολιάδες και να μην απαντάτε, αυτό με ενοχλεί και μένα βαθύτατα», για να λάβει την απάντηση: «Το αντιλαμβάνομαι.

Λίγο μετά ο κ. Χατζηνικολάου επανήλθε και τόνισε στον κ. Δελαστίκ: «Πρέπει να σας πω ότι αν δεν είχα την προσωπική φιλία ετών μαζί σας, θα σας ζητούσα να αποχωρήσετε. Δεν το έπραξα για λόγους μόνο προσωπικής φιλίας. Εισέπραξα πολύ αρνητική έκπληξη απόψε για σας με αυτή την τοποθέτησή σας, την οποία ενώ σας την επισημάναμε δεν κάνατε ούτε μισό βήμα πίσω και μιλάτε για το 40% των Ελλήνων».

Ο κ. Δελαστικ απάντησε χαρακτηριστικά, «για όσους ψήφισαν ΝΑΙ», με τον Νίκο Χατζηνικολάου να λέει: «πολύ θλιβερό!».

Δημοφιλή