Έρχεται το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου: Ταινίες, ντοκιμαντέρ και σεμινάρια με θέα το Αιγαίο

Έρχεται το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου: Ταινίες, ντοκιμαντέρ και σεμινάρια με θέα το Αιγαίο
IFFP

Με αφετηρία τις έναστρες καλοκαιρινές νύχτες, το ρομαντισμό του θερινού σινεμά και τη μαγική ατμόσφαιρα του νησιού, το ∆ιεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου (IFFP) επιστρέφει για πέμπτη χρονιά στο πανέμορφο νησί του νοτιοανατολικού Αιγαίου και προσκαλεί τον κόσμο από τις 23 έως τις 29 Ιουλίου σε μία ξεχωριστή γιορτή του σινεμά. Ένα φεστιβάλ σε ένα ακριτικό νησί που κατάφερε µέσα σε πέντε χρόνια να γίνει σηµείο συνάντησης και πηγή έµπνευσης για καλλιτέχνες και κινηµατογραφιστές από όλο τον κόσµο. Μια ζωντανή και δυναµική πολιτιστική κοινότητα, ένα γόνιµο περιβάλλον που ενώνει διαφορετικούς πολιτισµούς και ιδέες

Το Φεστιβάλ

Το φετινό Φεστιβάλ εστιάζει σε µεµονωµένους ήρωες και παρουσιάζει ξεχωριστά πορτραίτα κινηµατογραφικών χαρακτήρων, προβάλλοντας τις δυσκολίες, τα πάθη ή τις κωµικές τους στιγµές. Στo πλαίσιo του Φεστιβάλ θα προβληθούν 51 ταινίες, ντοκιµαντέρ, µυθοπλασίας µεγάλου µήκους καθώς και µικρού µήκους οι οποίες επιλέχθηκαν, ανάµεσα από 2.500 ταινίες, απο την επιτροπή του Φεστιβάλ.

Σε συνεργασία µε τους τοπικούς φορείς και τα ξενοδοχεία της Πάτµου το Φεστιβάλ θα βρει και φέτος φιλόξενη στέγη σε κάποια από τα πιο ξεχωριστά σηµεία του νησιού.

Όπως κάθε χρόνο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα πραγµατοποιηθούν 10 σεµινάρια, εργαστήρια και οµιλίες διεθνώς καταξιωµένων καλλιτεχνών και κινηµατογραφιστών. Επιπλέον, φέτος για δεύτερη χρονιά, το IFFP παρουσιάζει µε ιδιαίτερη χαρά τη συνεργασία του µε τo Sundance Channel δηµιουργώντας µία δίοδο επικοινωνίας µε κινηµατογραφιστές και ταινίες του εξωτερικού με κοινό άξονα τη δημιουργικότητα στις ανεξάρτητες κινηματογραφικές παραγωγές σε όλο τον κόσμο.

Διαγωνισµός Σεναρίου Μικρού Μήκους

Φέτος για δεύτερη συνεχόµενη χρονιά διεξάγεται, με την υποστήριξη του ΟΤΕ TV, ο Διαγωνισµός Σεναρίου Μικρού Μήκους για Έλληνες σεναριογράφους. Οι δηµιουργοί των 10 επικρατέστερων σεναρίων θα ταξιδέψουν στην Πάτµο, όπου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις προβολές, τις οµιλίες καθώς και τα εξειδικευµένα σεµινάρια που έχουν σχεδιαστεί για τον διαγωνισµό και ο νικητής θα δει το σενάριο του να παίρνει ζωή, σε παραγωγή ΟΤΕ ΤV. Τα µέλη της κριτικής επιτροπής είναι σηµαντικοί εκπρόσωποι του ελληνικού κινηµατογράφου όπως ο σκηνοθέτης Τάσος Μπουλµέτης και η παραγωγός Αλεξάνδρα Μπούσιου. Το νικητήριο σενάριο του περσινού διαγωνισµού Luz θα κάνει πρεµιέρα πριν την ανακοίνωση του φετινού νικητή.

ΙFFP / ∆ιεθνές Φεστιβάλ Κινηµατογράφου Πάτµου

23-29 Iουλίου | Πάτµος

Είσοδος: 3 ευρώ ανά προβολή ή σεμινάριο.

Εναλλακτικά υπάρχει το pass των 30 ευρώ το οποίο σας εξασφαλίζει πλήρη πρόσβαση στις ταινίες και σεμινάρια του φεστιβάλ.

Δημοφιλή