Σεξιστικό tweet Στυλιανίδη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σαν τη γυναίκα: Όταν λέει ΟΧΙ εννοεί ΙΣΩΣ...»

Σεξιστικό tweet Στυλιανίδη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σαν τη γυναίκα: Όταν λέει ΟΧΙ εννοεί ΙΣΩΣ...»
Eurokinissi

Το Twitter είναι ένας χώρος ελεύθερης έκφρασης για όλους, είναι αυτό που το καθιστά τόσο ενδιαφέρον και ξεχωριστό. Μέσα σε 140 χαρακτήρες μπορείς να κάνεις τον άλλο να σκεφτεί, να γελάσει, να προβληματιστεί.

Υπάρχουν βέβαια και εκείνες οι φορές που η φράση «καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς» (ή μάλλον να γράφεις) αποκτά την ιδανική της εφαρμογή. Αρκετοί Έλληνες πολιτικοί δείχνουν ωστόσο να μην συνειδητοποιούν ότι αυτά που γράφουν δεν τα λένε απλά σε ένα καφενείο, αλλά σε όλο τον κόσμο.

Μία τέτοια περίπτωση είναι και εκείνη του βουλευτή της ΝΔ, Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος μέσα στις κρίσιμες στιγμές που ζούμε, θεώρησε κατάλληλο να κάνει αυτό το... εμπνευσμένο λογοπαίγνιο.

Το να το αποκαλέσει κάποιος σεξιστικό αυτό το σχόλιο είναι μάλλον ευγενικό. Για τον κ. Στυλιανίδη λοιπόν, όπως φαίνεται, εάν μια γυναίκα του πει «όχι», εκείνος θα το πάρει ως «ναι». Αν του πει «ίσως», τότε του δίνει το πράσινο φως. Και αν του πει... «ναι», τότε δεν είναι γυναίκα! Και τι να είναι άραγε;

Αρχικά σκεφτήκαμε ότι ήταν σίγουρα ατυχές που έκανε αυτό το απαράδεκτο σχόλιο σε ένα τόσο δημοφιλές μέσο όπως το Twitter. Μετά όμως είπαμε ότι ευτυχώς που το έκανε ακριβώς εκεί για να ξέρουμε εμείς και όλες οι γυναίκες ότι ο βουλευτής της ΝΔ πιστεύει ότι οι άνδρες δεν πρέπει να δέχονται ποτέ ένα «όχι» από μια γυναίκα. Ίσως θα έπρεπε ο ίδιος και όσοι τον συνεχάρησαν για το tweet του να ενημερωθούν για το τι ακριβώς προβλέπει ο νόμος για εκείνους που εκλαμβάνουν τα ΟΧΙ ως ΙΣΩΣ.

Το Twitter, όπως ήταν λογικό, αντέδρασε εξοργισμένο:

Δημοφιλή