Ισχυρό προβάδισμα 22,9 μονάδων ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ - Μπαίνει στη Βουλή ο Βασίλης Λεβέντης

Ισχυρό προβάδισμα 22,9 μονάδων ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ - Μπαίνει στη Βουλή ο Βασίλης Λεβέντης
SOOC.gr

Ισχυρό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας καταγράφεται στη νέα μέτρηση της Metron Analysis που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Παραπολιτικά». Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης στη Βουλή μπαίνει και η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη.

Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 19,4 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της ΝΔ και σύμφωνα με την μέτρηση, αν είχαμε την επόμενη Κυριακή εκλογές, το 38,5% των ερωτηθέντων θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ, το 19,1% Νέα Δημοκρατία, το 5,3% Ποτάμι, το 4,3% Χρυσή Αυγή, το 4,2% ΠΑΣΟΚ και το 3,8% ΚΚΕ. Οι ΑΝΕΛ εμφανίζονται με 2,7% ενώ 3,5% θα ψήφιζε Ένωση Κεντρώων και το ΚΙΔΗΣΟ ΤΟ 1,3%.

Ποιοι ψηφίζουν Λεβέντη

Την έκπληξη κάνει ο Βασίλης Λεβέντης. Στην πρόθεση όπως φαίνεται συγκεντρώνει ένα 3,5% και στην εκτίμηση ψήφου 4,2%. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης την Ένωση Κεντρώων επιλέγει το 1,5% των ψηφοφόρων της ΝΔ και το 5% των ψηφοφόρων του Ποταμιού με ένα μεγάλο ποσοστό (19,5%) των νέων ηλικίας 18 έως 34 να το προτιμούν σε σχέση με άλλα κόμματα.

Συμβιβασμός ή ρήξη;

Στην ερώτηση «Τι θα θέλατε; Να βρεθεί συμβιβασμός ή να μείνει ανυποχώρητος ο πρωθυπουργός;», το συντριπτικό 75% επιθυμεί συμβιβασμό σε αντίθεση με το 21% που θέλει τον Αλέξη Τσίπρα να μην κάνει πίσω.

Καταγράφεται ακόμη μεγάλη πλειοψηφία που επιθυμεί την παραμονή της χώρας στο ευρώ (84%).

Σχετικά με την μάχη διαδοχής στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πλειοψηφεί η εκτίμηση πως πρέπει να αναλάβει την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ένα νέο στέλεχος (59%).

To 77% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι τελικά θα επιτευχθεί συμφωνία με τους δανειστές, σε αντίθεση με το 14% που θεωρεί ότι η κυβέρνηση θα πάει σε ρήξη.

Πως βλέπουν την κυβέρνηση και τους πολιτικούς αρχηγούς

Σχετικά με την άποψη των πολιτών για την μέχρι στιγμής πορεία της κυβέρνησης, το 52% τη βλέπει θετικά, ενώ αρνητικά το το 41%.

Αντίστοιχα, οι διαθέσεις της κοινής γνώμης έναντι του πρωθυπουργού ως προς το πώς ασκεί τα καθήκοντά του , είναι θετικές αν και μειούμενες. Ειδικότερα το 60% έχει θετική γνώμη και το 35% αρνητική. Ο κ. Τσίπρας διατηρεί την πρωτοκαθεδρία του και στη λίστα με τις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών.

Ο πρωθυπουργός λαμβάνει 72% θετικές γνώμες, ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης 605 η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά 47%, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος 44%, ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης 41%, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας 32% και ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος 16%.

Όσον αφορά στο δημοψήφισμα, το 55% θεωρεί ότι το «όχι» ήταν σωστή επιλογή και το 30% λάθος επιλογή.

Δημοφιλή