Μια κοπέλα φωτογράφησε ένα αγόρι που διάβαζε στο πεζοδρόμιο και του άλλαξε τη ζωή

Μια κοπέλα φωτογράφησε ένα αγόρι που διάβαζε στο πεζοδρόμιο και του άλλαξε τη ζωή
Facebook

Όταν η Joyce Torrefranca ανέβασε στο Facebook τη φωτογραφία ενός αγοριού, δεν είχε την παραμικρή ιδέα πως αυτή της η κίνηση θα γινόταν αφορμή για να αλλάξει ριζικά η ζωή του.

Στις 23 Ιουνίου η φοιτήτρια από την πόλη Mandaue των Φιλιππίνων ανέβασε δύο φωτογραφίες στη σελίδα της στο Facebook, οι οποίες απεικόνιζαν ένα μικρό παιδί να διαβάζει τα μαθήματά του σε ένα αυτοσχέδιο τραπέζι πάνω στο πεζοδρόμιο. «Με ενέπνευσε ένα παιδί», είχε γράψει ως λεζάντα.

I got inspired by a kid ❤️

Posted by Joyce Gilos Torrefranca on Tuesday, June 23, 2015

Τις μέρες που ακολούθησαν, οι φωτογραφίες της Torrefranca έγιναν viral, και το ειδησεογραφικό πρακτορείο ABS-CBN αποφάσισε να ψάξει το μικρό αγόρι. Το βρήκαν σε ένα μαγαζί δίπλα στα McDonald's όπου και είχαν τραβηχτεί οι φωτογραφίες και έμαθαν πως πρόκειται για τον 9χρονο Daniel Cabrera. Η μητέρα του, Christina Espinosa, είναι σύμφωνα με το ρεπορτάζ υπάλληλος στο εν λόγω κατάστημα.

Σύμφωνα με το AFP, η Espinosa, η οποία είναι χήρα, και τα τρία της παιδιά ζουν στο κατάστημα εδώ και πέντε χρόνια, από όταν το σπίτι τους στις παραγκουπόλεις καταστράφηκε από πυρκαγιά. Η μαμά του Daniel λέει πως βγάζει μόλις 80 πέσος την ημέρα (περίπου 1.60 ευρώ) ως υπάλληλος του καταστήματος και ταυτόχρονα οικιακή βοηθός. Έχασε τον σύζυγό της το 2013.

Παρά τις άπειρες δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει η οικογένεια, η Espinosa είπε πως ο Daniel ήταν πάντα ένας αφοσιωμένος μαθητής: «Είναι ένα πολύ μελετηρό και αποφασισμένο αγόρι. Επέμενε να πηγαίνει στο σχολείο ακόμα και χωρίς λεφτά για μεσημεριανό, επειδή δεν έχω να του δώσω. Μου λέει πάντα “Μαμά, δεν θέλω να μείνω φτωχός. Θέλω να κυνηγήσω τα όνειρά μου”», είπε η Espinosa στο AFP.

Τώρα όμως, ο Daniel έχει βοήθεια.

Τις τελευταίες ημέρες, λέει η Espinosa, η οικογένειά της λαμβάνει τη μία δωρεά μετά την άλλη, κυρίως σχολικά εφόδια αλλά και άλλου είδους δώρα. Σύμφωνα με το ABS-CBN, ένας ντόπιος πολιτικός με το όνομα Samuel Pagdilao έδωσε μια υποτροφία στον Daniel ενώ η τοπική αστυνομία έδωσε χρήματα στην οικογένεια και τους αγόρασε τρόφιμα.

«Είμαστε καταχαρούμενοι, δεν ξέρω τι να κάνω με όλες αυτές τις ευλογίες», είπε η Epinosa στο AFP. «Τώρα ο Daniel δε θα χρειαστεί να υποφέρει για να ολοκληρώσει τις σπουδές του».

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό DZMM, ο Daniel είπε πως το όνειρό του είναι να γίνει αστυνομικός μια μέρα.

«Θέλω... να βοηθήσω τις Φιλιππίνες», είπε.

Από τη μεριά της, η Torrefranca είπε πως είναι εντυπωσιασμένη από το πώς «μια απλή φωτογραφία» μπόρεσε να κάνει «τόσο μεγάλη διαφορά».

«Σας ευχαριστώ παιδιά που μοιραστήκατε τη φωτογραφία» έγραψε στο Facebook. «Καταφέραμε έτσι να βοηθήσουμε τον Daniel να φτάσει τα όνειρά του. Ελπίζω η ιστορία του Daniel να συνεχίσει να αγγίζει τις καρδιές μας ώστε να μας δίνει έμπνευση και κίνητρα σε κάθε πιθανή κατάσταση που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε στη ζωή μας».

Δημοφιλή