Ακρωτηριασμένοι βετεράνοι ποζάρουν γυμνοί

Ακρωτηριασμένοι βετεράνοι ποζάρουν γυμνοί

Ο φωτογράφος Michael Stokes δείχνει μία διαφορετική πλευρά των τραυματισμένων βετεράνων. Ο ίδιος έχει δημιουργήσει μία καμπάνια για το βιβλίο του «Always Loyal», που φιλοξενεί φωτογραφίες από 14 βετεράνους Αμερικανούς στρατιώτες από το ναυτικό και το πεζικό, από τον πόλεμο του Ιράκ, του Κόλπου και του Αφγανιστάν.

Η ιδέα του προέκυψε μετά από δύο χρόνια συναναστροφής με έναν στρατιώτη που είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Αφγανιστάν.

«Γνώρισα τον Alex Minsky και του μίλησα σχετικά με μία διαφορετική προσέγγιση για πορτρέτα», λέει ο Stokes. «Είχα ήδη μελετήσει όσες περισσότερες φωτογραφίες ακρωτηριασμένων ανθρώπων είχα βρει. Παρατήρησα ότι οι περισσότερες φωτογραφίες επικεντρώνονταν στο μέλος που είχε χαθεί και η διάθεση ότι ήταν συνήθως δυσάρεστη. Αυτή, όμως, δεν ήταν η αίσθηση που λάμβανα από τον Alex, οπότε αποφάσισα να τον φωτογραφίσω σαν να μην ήταν ακρωτηριασμένος. Να τον φωτογραφίσω ακριβώς όπως θα φωτογράφιζα ένα μοντέλο».

Ταυτόχρονα, αναφέρει ότι πολλοί είναι εκείνοι που του λένε συγχαρητήρια και ότι με τη δουλειά του βοηθά αυτούς τους ανθρώπους να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση, αλλά ο ίδιος τονίζει ότι όσοι έρχονται σε εκείνον έχουν ήδη πολλή αυτοπεποίθηση είναι είναι έτοιμοι να κατακτήσουν τον κόσμο.

Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.

Φωτογραφίες: Michael Stokes