Τα παιδιά μπορούν πλέον να τοποθετούν παιχνίδια και χρηστικά εργαλεία στα πρόσθετα μέλη τους

Τα παιδιά μπορούν πλέον να τοποθετούν παιχνίδια και χρηστικά εργαλεία στα πρόσθετα μέλη τους

Τα παιδιά με ακρωτηριασμένα μέλη τώρα μπορούν να προσαρμόσουν τα πρόσθετα μέλη τους με την βοήθεια του του συστήματος Iko του σχεδιαστή Carlos Arturo Torres και του εργαστηρίου Future Lab της Lego.

Χρησιμοποιώντας την φαντασία τους, τα παιδιά θα μπορούν να προσθέσουν εξαρτήματα στα πρόσθετα άκρα τους, όπως μικρούς εκσκαφείς ή διαστημόπλοια που εκπέμπουν λέιζερ.

«Έπρεπε να υπάρχει μια σωστή ισορροπία ανάμεσα στο παιχνίδι και την χρηστικότητα. Κάτι που θα επέτρεπε στα παιδιά να ανακαλύψουν την δημιουργικότητα, κάτι για το οποίο θα νιώθουν υπερηφάνεια. Καμιά φορά ένα χρηστικό στοιχείο είναι όλα όσα χρειάζονται αλλά άλλες φορές μπορεί να είναι ένα διαστημόπλοιο, ένα κουκλόσπιτο, ένα τηλεσκόπιο, ένα χειριστήριο κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών ή ένα πτερύγιο», δήλωσε ο Carlos Arturo Torres στην εφημερίδα The Guardian.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως ήταν πολλά τα προβλήματα που προσπαθούσε να κατανοήσει, όπως την αποστροφή που έχουν τα παιδιά προς τα πρόσθετα μέλη ή τον κοινωνικό αποκλεισμό που βιώνουν τα παιδιά που έχουν τέτοιου είδους αναπηρίες.

«Η ιδέα μου δεν ήταν να δημιουργήσω παραδοσιακά πρόσθετα άκρα, αλλά να προτείνω ένα σύστημα που να ήταν αρκετά ευλύγιστο για να το χρησιμοποιούν τα παιδιά, να το παραβιάζουν και να το δημιουργούν μόνα τους ή με τους φίλους τους», εξηγεί, προσθέτοντας ότι η Lego θα βοηθήσει στο ξεκίνημα της δημιουργίας παιχνιδιών – μελών του σώματος.

Δημοφιλή