Ο Λαπαβίτσας αφήνει αιχμές: Δεν θα γίνουν καλύτερα τα πράγματα με το νέο Μνημόνιο

Νέα κριτική Λαπαβίτσα: Υπήρχαν και άλλες επιλογές εκτός των Μνημονίων
eurokinissi

Αντίθετος με την συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους εμφανίστηκε για ακόμη μια φορά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας ο οποίος κατά την χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή για τα προαπαιτούμενα ψήφισε «όχι».

Ο κ. Λαπαβίτσας ανέφερε ότι υπήρχαν και άλλες επιλογές από την υπογραφή της συγκεκριμένης συμφωνίας, με τον κ. Λαπαβίτσα μιλά για την επιλογή εκτός της Ευρωζώνης.

Επίσης ο κ. Λαπαβίτσας άσκησε ανοικτά κριτική στην κυβέρνηση για το περιεχόμενο της συμφωνίας.

Ειδικότερα ο κ. Λαπαβίτσας ανέφερε ότι η παραμονή στο ευρώ θα έπρεπε να τεθεί ανοικτά και να υπάρξει εναλλακτικό σχέδιο και εναλλακτική πορεία για να γίνουν καλύτερες διαπραγματεύσεις.

«Λάθη διαπραγμάτευσης σίγουρα γίνανε», τόνισε ο κ. Λαπαβίτσας και συμπλήρωσε ότι «πραγματικό σχέδιο β' θα έπρεπε να στήνεται εδώ και μήνες».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε επίσης ότι ουσιαστικά εφαρμόζουμε το σχέδιο Σόιμπλε και δήλωσε ότι «αυτό που είναι απαραίτητο για τη χώρα είναι μια αναστολή πληρωμών του χρέους και έπειτα μια εξυγίανση των τραπεζών σε δημόσια βάση. Χωρίς αυτά δεν θα υπάρξει ανάπτυξη».

Ο κ. Λαπαβίτσας περιέγραψε επίσης πως σε ένα ενδεχόμενο Grexit θα υπάρξει μια αρχική περίοδος δυσκολίας κάποιων μηνών ωστόσο μετά η ελληνική οικονομία θα περάσει γρήγορα σε ανάκαμψη.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε επίσης «πως με το νέο Μνημόνιο που πάμε να υπογράψουμε δεν θα γίνουν καλύτερα τα πράγματα».

Δημοφιλή