Barbatus: Το ελληνικό λάδι περιποίησης για γενειάδες που «ξεχωρίζει τους άνδρες από τα αγόρια»

Barbatus: Το ελληνικό λάδι περιποίησης για γενειάδες που «ξεχωρίζει τους άνδρες από τα αγόρια»

Το ευκολότερο για έναν άνδρα είναι να αφήσει μούσι, αλλά το δυσκολότερο είναι να το κρατήσει περιποιημένο. Γιατί μπορεί η γενειάδα να ήρθε στα ανδρικά πρόσωπα για να μείνει - και οι γυναίκες σίγουρα συμφωνούν με αυτό -, αλλά η εικόνα κάποιου που θυμίζει ναυαγό πρέπει σίγουρα να φύγει μια για πάντα από το οπτικό μας πεδίο.

Επειδή όμως οι άνδρες δεν είναι εξοικειωμένοι με τα πολλά προϊόντα περιποίησης, η λύση για να διατηρούν την πολυπόθητη γενειάδα τους απαλή και το δέρμα που κρύβεται από κάτω ενυδατωμένο και υγιές είναι ελληνική και απλή. Πρόκειται για τα Barbatus beard oils, τα ελληνικά προϊόντα αντρικής περιποίησης για το ανδρικό μούσι που περιέχουν ελαιόλαδο, αμυγδαλέλαιο και αιθέρια έλαια.

Η σειρά Barbatus γεννήθηκε σαν ιδέα το 2014, βγήκε στην αγορά επίσημα τον Μάιο του 2015 και αποτελεί τη ανδρική σειρά της ελληνικής εταιρείας φυσικών καλλυντικών Euthalia. Όσο για την ονομασία της, προέρχεται από τη Λατινική λέξη «barbatus» που σημαίνει γενειοφόρος και επιλέχθηκε λόγω της πρώτης σειράς προϊόντων της εταιρείας.

Ο Δημήτρης Κακάτσιος μίλησε στη HuffPost Greece για πώς δημιουργήθηκαν τα ελληνικά λάδια περιποίησης για τις γενειάδες, για το πώς ακριβώς μπορεί κάποιος να κρατάει περιποιημένο το μούσι του αλλά και το τι να αποφεύγει, καθώς και για το τι τελικά είναι αυτό που κάνει τις γυναίκες να αγαπούν τόσο πολύ τους... γενειοφόρους άνδρες.

Πώς ακριβώς σας ήρθε η ιδέα για το Barbatus;

Αρχικά δημιουργήθηκε σαν προϊόν για προσωπική χρήση, έχοντας όμως γνώση της αγοράς των καλλυντικών, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην παρασκευή του. Γεγονός είναι, ότι προϊόντα ανδρικής περιποίησης προϋπήρχαν από αρχαιοτάτων χρόνων. Εάν κάποιος ψάξει στη ιστορία, θα ανακαλύψει πως ανάμεσα στους πρώτους λαούς όπου οι άνδρες χρησιμοποιούσαν προϊόντα για τη περιποίηση τους ήταν και οι Έλληνες. Μακρά ιστορία σε τέτοια προϊόντα είχαν επίσης οι Αιγύπτιοι, οι Σουμέριοι και κάποιες βόρειες φυλές. Οι Έλληνες συγκεκριμένα χρησιμοποιούσαν ελαιόλαδο και καστορέλαιο για τη φροντίδα της γενειάδας τους.

Ποια είναι τα προϊόντα που προσφέρετε;

Προς το παρόν έχουμε βγάλει τρία διαφορετικά λάδια για τη περιποίηση της γενειάδας, με διαφορετικές «συνταγές». Οι φόρμουλες που έχουμε δημιουργήσει έχουν ως πρωταγωνιστή το ελληνικό βιολογικό ελαιόλαδο σε συνδυασμό με οργανικά αιθέρια και εκχυλίσματα ελληνικών αρωματικών και θεραπευτικών βοτάνων. Αυτή είναι άλλωστε και η φιλοσοφία της εταιρείας μας για όλα τα προϊόντα που δημιουργούμε.

Τα πρώτα τρία προϊόντα του Barbatus είναι το Old School, το Surf και το Coffee. Είναι διαφορετικά ως προς στη σύνθεσή τους, δημιουργήσαμε ένα για κάθε τύπο επιδερμίδας, αλλά παράλληλα όλα με ιδιότητες που βοηθούν στη ενδυνάμωση, την ενυδάτωση και στη αναζωογόνηση της τρίχας και του δέρματος. Η χρήση ενός Barbatus beard oil, μπορεί να βοηθήσει, κάποιον που αντιμετωπίζει το σύνηθες πρόβλημα της έντονης φαγούρας αλλά και της ξηροδερμίας.

Ποια είναι η διαδικασία παρασκευής τους;

Το Barbatus γεννήθηκε σαν ιδέα στη Ελλάδα, παράγεται και συσκευάζεται αποκλειστικά στην Ελλάδα. Δουλέψαμε αρκετά ώστε να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες φόρμουλες, πάντα με βάση το ελληνικό ελαιόλαδο και τα βότανα της ελληνικής γης, δημιουργώντας έτσι 100% φυσικά λάδια για τη περιποίηση της γενειάδας.

Ήταν εύκολο να κάνετε την ιδέα σας πραγματικότητα;

Δεν μπορούμε να πούμε ότι ήταν εύκολο, αλλά το πιστεύαμε πολύ, θεωρούσαμε από την αρχή ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην υπάρχει μια ελληνική εταιρεία που να ασχολείται με την ανδρική περιποίηση για αυτό και το τολμήσαμε. Δυσκολίες άλλωστε υπάρχουν καθημερινά, αλλά εάν πιστεύεις σε αυτό που κάνεις, πιστεύεις ότι μπορείς να προσφέρεις κάτι πολύ ανώτερο ποιοτικά από τα προϊόντα που ήδη υπάρχουν στην αγορά και υπάρχει και η κατάλληλη ομάδα, τότε δεν υπάρχει και λόγος να μην το καταφέρεις.

Το μούσι είναι μία «μόδα» που δεν λέει να περάσει! Για ποιο λόγο θεωρείτε ότι ήρθε τελικά για να μείνει στα πρόσωπα των ανδρών;

Δεν θα το χαρακτηρίζαμε μόδα, αλλά ως ακόμα ένα από εκείνα τα περίεργα κοινωνικά ταμπού που έπρεπε να σπάσει. Μεγάλο ρόλο βέβαια έπαιξαν σε αυτό τα Barber Shops, που βοήθησαν τον κόσμο να μάθει πως το μούσι μπορεί να είναι περιποιημένο και υγιές με τη χρήση κατάλληλων προϊόντων. Όλο αυτό βοήθησε στο να ξεφύγουμε από τη άποψη ότι η γενειάδα είναι γεγονός μη περιποίησης.

Είναι οι Έλληνες έτοιμοι για ένα προϊόν περιποίησης για το μούσι τους;

Νομίζω πως ναι, και όχι μόνο για προϊόντα περιποίησης για το μούσι αλλά γενικά για προϊόντα ανδρικής περιποίησης. Έτσι και αλλιώς οι άνδρες χρησιμοποιούν προϊόντα ανδρικής περιποίησης καθημερινά, η μόνη διαφορά είναι ότι τώρα θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα ίδια και καλύτερα ποιοτικά προϊόντα made in Greece και made by Barbatus. Η εταιρεία μας επέλεξε να ξεκινήσει με φυσικά προϊόντα για τη περιποίηση της γενειάδας, αλλά δεν θα σταματήσει εκεί.

Για ποιο λόγο αρέσουν τελικά στις γυναίκες οι άνδρες με μούσι!;

Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να μπούμε σε πολλές λεπτομέρειες απλά ας πούμε ότι η γενειάδα ξεχωρίζει τους άνδρες από τα αγόρια και ότι προσδίδει στον άνδρα μια ωριμότητα που ίσως είναι αυτό που τους κάνει πιο ελκυστικούς.

Ποιες είναι μερικές απλές κινήσεις για να διατηρεί κάποιος το μούσι του περιποιημένο;

Είναι καλύτερο να σας πούμε κάποια tips για τη χρήση των δικών μας προϊόντων. Χρησιμοποιείστε ένα Barbatus Beard oil, 2-3 σταγόνες σε στεγνό μούσι μετά το μπάνιο, όπου είναι ανοιχτοί και οι πόροι του δέρματος. Απλώστε το στα χέρια σας και περάστε τα πάνω και κάτω από του μούσι, ώστε να το απλώσετε παντού. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε το Barbatus με το ειδικό σταγονόμετρο στο μούσι σας και να το απλώσετε με μια χτένα. Βοηθάτε έτσι να μαλακώσετε, να δυναμώσετε, να ενυδατώσετε τη τρίχα και να αναζωογονήσετε το δέρμα κάτω από αυτή. Χτενίζετε συχνά τη γενειάδα ώστε να είναι περιποιημένη. Θα προτείναμε ιδιαίτερα αυτή την εποχή λόγω ζέστης και ξηρότητας του κλίματος να χρησιμοποιείτε τα Barbatus κάθε μέρα.

Τι είναι αυτό που δεν πρέπει να κάνει κάποιος στο μούσι του;

Θα σας πούμε δύο από τα συχνότερα λάθη που κάνει κάποιος που έχει γένια. Το πρώτο είναι ότι δεν χρησιμοποιεί τα κατάλληλα προϊόντα και αυτό σκληραίνει τη τρίχα, την σπάει πιο εύκολα αλλά δημιουργεί και ξηρότητα στο δέρμα με αποτέλεσμα να φαίνεται απεριποίητο. Δεύτερο, και αυτό εάν θέλετε είναι και μια κακιά συνήθεια, είναι ότι ακουμπάμε και παίζουμε συνεχώς με το μούσι μας στρίβοντας τις τρίχες που ως αποτέλεσμα έχει να καταστρέφουμε τη τρίχα.

Θεωρείται ότι ένας άνδρας που έχει μούσι θα πρέπει να επισκέπτεται κάποιο «barber shop» ανά τακτά χρονικά διαστήματα για κάποια περιποίηση;

Ναι, η προσωπική περιποίηση που μπορεί να κάνει ο καθένας μας στη γενειάδα του έχει κάποιο όριο.Το ψαλίδισμα και το τριμάρισμα, ναι θα μπορούσε να το κάνει και κάποιος μόνος του, αλλά αυτό που εμείς προτείνουμε είναι να επισκεφθεί αρχικά κάποιο Barber Shop. Σε ένα barber shop, το μούσι θα τριμαριστεί σωστά, θα πάρει τη μορφή που πρέπει και πάνω από όλα θα μάθει κάποιος πως να το περιποιείται και πως να χρησιμοποιεί προϊόντα σαν τα λάδια Barbatus. H επίσκεψη στο barber shop καλό είναι να επαναλαμβάνεται μια φορά κάθε δύο εβδομάδες ώστε να διατηρούμε όσο το δυνατόν πιο περιποιημένο το μούσι μας. Τα προϊόντα του Barbatus έρχονται να συμπληρώσουν την όλη περιποίηση του μπαρμπέρη ως προϊόντα συντήρησης, ενδυνάμωσης τη τρίχας και ενυδάτωσης του δέρματος κάτω από αυτή.

Έχετε σκοπό να εμπλουτίσετε τη σειρά των προϊόντων σας;

Ναι, το Barbatus θα εμπλουτιστεί σύντομα με καινούργια προϊόντα που θα αφορούν τη περιποίηση της γενειάδας αλλά και με προϊόντα που αφορούν τη ανδρική περιποίηση.

Που μπορεί κάποιος να βρει τα Barbatus και πως μπορεί να μένει ενημερωμένος για καινούργια προϊόντα;

Προς το παρόν εάν κάποιος θέλει να γνωρίσει τα προϊόντα μας μπορεί να τα βρει σε επιλεγμένα Barber Shops σε Αθήνα, Λάρισα και Θεσσαλονίκη και αυτός ο κατάλογος συνεχώς μεγαλώνει αλλά μπορεί ακόμα και να τα βρει στο e-shop που έχουμε ανεβάσει στη σελίδα μας στο Facebook μέχρι να τελειοποιήσουμε το site μας που βρίσκεται αυτή τη στιγμή under construction. Περισσότερα beard grooming tips, καινούργια προϊόντα, event, θα βρει κάποιος στις σελίδες μας σε Facebook, Twitter και Instagram!