Metron Analysis: Μπροστά 15,8 μονάδες ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ

Metron Analysis: Μπροστά 15,8 μονάδες ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ
SOOC.gr

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, στην πρόθεση ψήφου, με 15,8 ποσοστιαίες μονάδες, δείχνει δημοσκόπηση της Metron Analysis, που δημοσιεύεται το Σάββατο στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Συγκεκριμένα,

στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 33,6%, η ΝΔ 17,8%, η Χρυσή Αυγή, 5,3%, το Ποτάμι 6,1%, το ΚΚΕ 4,2%, οι ΑΝΕΛ 2,8%, το ΠΑΣΟΚ 3,6%, το ΚΙΔΗΣΟ 1,3%, ενώ το 3,3% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι θα ψήφιζαν την Ένωση Κεντρώων.

Οι πολίτες αξιολογούν σε ποσοστό 35% ότι το νέο κυβερνητικό σχήμα είναι καλύτερο, και χειρότερο το χαρακτηρίζει το 34%, το 16% απαντά ότι είναι το ίδιο με το προηγούμενο, 15% απαντά «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ».

Στο ερώτημα ποια είναι η γνώμη σας για τον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντά του ο πρωθυπουργός, το 61% διατυπώνει θετική γνώμη, το 36% αρνητική, το 2% ούτε θετική ούτε αρνητική, το 1% «δεν γνωρίζει/δεν απαντά».

Το 78% τάσσεται υπέρ της παραμονής στο ευρώ, το 19% υπέρ της επιστροφής στη δραχμή, το 3% «δεν γνωρίζει/δεν απαντά».

Στο ερώτημα αν ο Αλέξης Τσίπρας έπραξε σωστά που έφερε τη συμφωνία στη Βουλή, το 63% απαντά ότι έπραξε σωστά, το 32% απαντά ότι έπρεπε να μείνει ανυποχώρητος, το 5% «δεν γνωρίζει/δεν απαντά».

Στο ερώτημα αν η νέα συμφωνία ανταποκρίνεται στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος το 83% απαντά πως δεν ανταποκρίνεται, το 14% απαντά πως δεν ανταποκρίνεται και το 3% «δεν γνωρίζει/δεν απαντά».

Δημοφιλή