Πυρά ομαδόν κατά του Γιάνη Βαρουφάκη από την αντιπολίτευση για τα περί «plan B»

Πυρά ομαδόν κατά του Γιάνη Βαρουφάκη από την αντιπολίτευση για τα περί «plan B»
Greek Finance Minister Yanis Varoufakis walks towards his motorbike as he leaves Maximos Mansion in Athens, Sunday, June 28, 2015. Greece is anxiously awaiting a decision by the European Central Bank on whether to increase the emergency liquidity assistance banks can draw on from the country's central bank.(AP Photo/Daniel Ochoa de Olza)
Greek Finance Minister Yanis Varoufakis walks towards his motorbike as he leaves Maximos Mansion in Athens, Sunday, June 28, 2015. Greece is anxiously awaiting a decision by the European Central Bank on whether to increase the emergency liquidity assistance banks can draw on from the country's central bank.(AP Photo/Daniel Ochoa de Olza)
ASSOCIATED PRESS

Για ενδείξεις δόλου από πλευράς του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, κάνει λόγο η Ντόρα Μπακογιάννη, μέσω του λογαριασμού της στο Twitter, θέτοντας το ερώτημα εάν έχει έρθει η ώρα της Δικαιοσύνης.

Η κ. Μπακογιάννη έχει αναφερθεί και στο παρελθόν σε πιθανό «πολιτικό δόλο» από πλευράς του κ. Βαρουφάκη, εκτιμώντας ότι κατέβαλε προσπάθεια να τορπιλίσει τη διαπραγμάτευση, οδηγώντας τη χώρα εκτός ευρωζώνης.

ΝΔ: Να απαντήσει η κυβέρνηση. Τι ετοίμαζαν ως εναλλακτική λύση;

Από το γραφείο Τύπου της ΝΔ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δημιουργούν μείζον πολιτικό, οικονομικό και ηθικό ζήτημα για την κυβέρνηση το οποίο θα πρέπει να ερευνηθεί σε βάθος για τη διακρίβωση των όποιων ευθυνών. Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει πειστικά στον ελληνικό λαό. Τι ακριβώς έγινε τους πρώτους 6 μήνες της διακυβέρνησης; Ποιο ήταν το αρχικό σχέδιο της κυβέρνησης; Τι ετοίμαζαν ως εναλλακτική λύση, ποιος την είχε χρεωθεί και ποιος την παρακολουθούσε; Πότε κατάλαβαν ότι δεν υπήρχε στην ουσία εναλλακτική και ότι ένα grexit θα είχε ολέθριες συνέπειες για τη χώρα;»

«Πρέπει επίσης η κυβέρνηση να μας διευκρινίσει. Αληθεύει ότι συγκεκριμένη ομάδα του υπουργείου Οικονομικών είχε αναλάβει να εκπονήσει το εφεδρικό σχέδιο; Αληθεύει ότι σχεδίαζαν να εφορμήσουν στο εθνικό Νομισματοκοπείο και ότι πράγματι ετοίμαζαν παράλληλο νόμισμα με υποκλοπή των ΑΦΜ όλων των φορολογουμένων; Αληθεύει ότι ετοίμαζαν έκδοση IOUs (υποσχετικές πληρωμής του δημοσίου) ως το πρώτο βήμα προς το grexit;»

Κλείνοντας, αναφέρεται ότι τη Δευτέρα η ΝΔ θα πραγματοποιήσει ειδική σύσκεψη για τα ζητήματα αυτά. «Διότι δεν δημιουργείται έλλειμμα μόνο στην οικονομία, αλλά πρώτα απ’ όλα στην ίδια τη Δημοκρατία μέσα στη χώρα, καθώς και έλλειμμα αξιοπιστίας προς τα έξω».

Ποτάμι: Για γέλια και για κλάματα

Επίθεση κατά του πρώην υπουργού οικονομικών εξαπέλυσε και το Ποτάμι, με ανακοίνωσή του. «Διαβάζοντας το “σχέδιο Βαρουφάκη” για την επιστροφή στη δραχμή, δεν ξέρεις αν πρέπει να οργιστείς ή να γελάσεις. Ο κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης, “έπαιζε” τον μαύρο hacker, σχεδίαζε κλοπές ΑΦΜ, έστηνε δηλαδή το κράτος της δραχμής λέγοντας ψέματα στους πολίτες ότι αγωνιζόταν για μια συμφωνία με την Ευρώπη. Ο πρωθυπουργός πρέπει να πει ξεκάθαρα στον ελληνικό λαό αν όλα αυτά τα παρακρατικά είχαν την έγκρισή του και γιατί τα ανέχτηκε. “Θυμίζουμε” ότι όταν το Ποτάμι διά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Χάρη Θεοχάρη κατήγγειλε τους σχεδιασμούς Βαρουφάκη για τη δραχμή, είχε απειληθεί από τους κυβερνητικούς με παρέμβαση Εισαγγελέα».

«Με τα hacking του Βαρουφάκη από τη μια, τα ριφιρφί του Λαφαζάνη στο Νομισματοκοπείο από την άλλη, αναρωτιέσαι αν έχεις να κάνεις με ερασιτέχνες υπουργούς ή ερασιτέχνες σεναριογράφους αστυνομικών ταινιών. Με τέτοιες “προσωπικότητες” δεν είναι να απορεί κανείς πώς φθάσαμε εδώ».

ΠΑΣΟΚ: Εφιαλτικός σχεδιασμός

Για «εφιαλτικό σχεδιασμό» κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ. «Με τα σημερινά δημοσιεύματα της "Καθημερινής", έρχονται στο φως πρόσθετες και ιδιαίτερα ανησυχητικές πληροφορίες για την προετοιμασία και υλοποίηση του Plan B και του σχεδίου για το Grexit. Στα δημοσιεύματα αναφέρεται ότι με εντολή Τσίπρα και εκτέλεση Βαρουφάκη, υπήρξε ένας εφιαλτικός σχεδιασμός, καθώς και ενδεχόμενη συνέργεια σε ποινικά κολάσιμες πράξεις σχετικά με το νόμισμα και την οικονομία της χώρας, με αδίστακτες μεθοδεύσεις. Μπροστά τους τα σχέδια Λαφαζάνη για εισβολή στο Νομισματοκοπείο ωχριούν.Αναμένουμε την επίσημη τοποθέτηση της Κυβέρνησης, αλλά και την παρέμβαση της δικαιοσύνης για τη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης. Ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί πια να σιωπά, ούτε να κρύβεται πίσω από πράξεις ή παραλείψεις Υπουργών και συνεργατών του, τους οποίους λίγους μήνες πριν τους χαρακτήριζε «σημαντικό κεφάλαιο» της διαπραγμάτευσης».

Δημοφιλή