«Όχι» μέχρι τέλους λέει ο Λαφαζάνης και προαναγγέλλει πως οι «οι αγώνες θα συνεχιστούν με νέα ορμή»

«Όχι» μέχρι τέλους λέει ο Λαφαζάνης και προαναγγέλλει πως οι «οι αγώνες θα συνεχιστούν με νέα ορμή»
EUROKINISSI

Ιδιαίτερα υψηλή ήταν η συμμετοχή στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στον Πανελλήνιο για τα «γενέθλια» της ιστοσελίδας Iskra και υπό την αιγίδα της Αριστερής Πλατφόρμας και του Παναγιώτη Λαφαζάνη ενώ παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο Μανώλης Γλέζος, ο Δημήτρης Στρατούλης, ο Γιάννης Μηλιός κα. Ουσιαστικά στην εκδήλωση που ήρθε λίγη ώρα μετά την σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας, επιχειρήθηκε να δοθεί ένα ισχυρό μήνυμα όσων επιμένουν στο «όχι» και όπως είπε και ο ίδιος ο τέως υπουργός το ζητούμενο είναι να πουν όλοι ένα μεγάλο «όχι» μέχρι το τέλος.

Εκτίμησε δε πως «οι αγώνες θα συνεχιστούν και θα πάρουν νέα ορμή», δηλώνοντας ουσιαστικά πως θα υπάρξει κάποια αναδίπλωση από πλευράς της Αριστερής Πλατφόρμας και όσων πλέον συντάσσονται με αυτή, παρά το γεγονός πως έχει προκληθεί ένα βαθύ ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας της στάσης του ιδίου αλλά και μερίδας βουλευτών και στελεχών του κόμματος που τάσσονται ανοιχτά κατά της συμφωνίας.

Αναφερόμενος εμμέσως στη απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση, τόνισε πως «τα υπουργεία και οι βουλευτικές έδρες δεν είναι αυτοσκοπός» αλλά ένα μέσο επίτευξης «των στόχων μας» ενώ τόνισε πως το «όχι» στη Βουλή προκάλεσε έναν «πόλεμο σε βάρος μας», εκτιμώντας μάλιστα πως αυτός θα θα συνεχιστεί με φρενήρεις ρυθμούς. «Μας πολεμούν και θα τους πολεμήσουμε με δημοκρατικά μέσα» καταγγέλλοντας ότι «δεχθήκαμε πόλεμο από ξένα και εγχώρια κέντρα»

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα διερωτήθηκε ποιοι υποσκάπτουν τον πρόεδρο. «Eμείς που δείχνουμε έναν δρόμο συμβατό ή όσοι οδηγούν το κόμμα σε μετάλλαξη;», ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να απαντήσει στις συκοφαντίες.

Ακόμη και ο ίδιος πάντως φάνηκε να εντυπωσιάζεται απο την μεγάλη προσέλευση και κατά την έναρξης της ομιλίας του ανέφερε: «Ο Πανελλήνιος είναι πολύ μικρός για να χωρέσει το μεγάλο ΟΧΙ που θέλουμε να πούμε ξανά...» ενώ αναφέρθηκε και στην ιστοσελίδα Iskra η ποία έλκει την ονομασία του από την πρώτη επαναστατική εφημερίδα του Βλαντιμίρ Λένιν. «Η δική μας iskra από εκεί πήρε το όνομά της, φυσικά δεν χωράνε συγκρίσεις, αλλά και η δικής μας iskra έχει βοηθήσει με τη δική της σπίθα να ανάψει η μεγάλη φωτιά του αγώνα και της ελπίδας στην πατρίδα μας αυτά τα 5 σκληρά μνημονικά χρόνια». Τόνισε δε πως οι αγώνες του λαού δεν πήγαν χαμένοι, όπως φάνηκε- κατά τον ίδιο- κα μετά την μεγάλη προσέλευση στην εκδήλωση. «Οι αγώνες μας συνεχίζονται και θα πάρουν το επόμενο διάστημα νέα ορμή και νέα έκταση».

Δημοφιλή